1009 четения

Пет златни сватби празнуваха в Сухиндол

ПЕТ ДВОЙКИ ПРАЗНУВАХА ЗЛАТНИТЕ СИ СВАТБИ В СУХИНДОЛ. НА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ПРЕПОДПИСВАНЕ НА БРАЧНИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, която се провежда за първи път в Общината, дойдоха три от двойките. Двама от „младоженците“ се оказаха ангажирани и ще получат брачното си свидетелство малко по-късно, а при петата двойка кметът инж. Пламен Чернев отиде лично в дома им, за да изпълни ритуала.

Двойките, празнуващи своите златни сватби, се врекоха отново във вечна любов 50 години след своето заветно „да“. Церемонията се проведе в Ритуалната зала, а двойките преминаха по пътека от рози и запалени свещи. Те чуха „Сватбения марш” на Менделсон от грамофон, а плоча на великия Емил Димитров ги върна 50 години назад във времето.

Ритуалът за преподписване на брачните свидетелства беше извършен от инж. Пламен Чернев. Той подари на всяка от двойките специални кристални вази с гравираните имена на семействата. За дамите имаше и красиви букети, досущ като тези отпреди пет десетилетия.

„Надявам се много хора, които работят тук, в нашата община, в нашата държава, да последват вашия пример за родолюбие, патриотизъм, за достойно изживени мигове в нашия град, в нашата община. Да пожелая на всички вас и на вашите семейства още веднъж здраве, щастие и късмет“, обърна се към двойките инж. Пламен Чернев.

Спазена беше и традицията брачният съюз да бъде подсладен с питка и мед. Всички семейства се снимаха за спомен пред читалището в града.

Подобна церемония ще бъде извършена и в края на годината, когато Сухиндол ще отбележи 50 години от обявяването си за град. Тогава своите златни сватби ще отпразнуват семействата, положили своите подписи през 1970 година.

2 коментара за “Пет златни сватби празнуваха в Сухиндол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *