Ден без пластмаса правят в ОУ „П. Р. Славейков“

ДЕН БЕЗ ПЛАСТМАСА ЩЕ ПРОВЕДАТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В КРАЯ НА ЯНУАРИ В ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Учениците и учителите няма да използват пластмасови предмети в училище. По време на учебните занятия ще пишат с моливи и ще пият вода от стъклени бутилки, а раниците ще бъдат заменени с екоторбички. Основен партньор на училищната инициатива е „Екстрапак“. От компанията ще предоставят хартиени опаковки за закуските на децата, торбички, кошове за разделно събиране на отпадъците и други екоматериали.

Денят без пластмаса в ОУ „П. Р. Славейков“ ще започне в 10:30 часа във физкултурния салон на училището с презентация за вредата от употребата на пластмаса на Петя Георгиева, която е представител на „Екстрапак“. След това ще има уъркшоп, по време на който учениците ще изработят различни експонати от отпадъчна пластмаса. Предвидени са и редица други инициативи.

Този екологичен ден ще се провежда във всеки последен петък на месеца. С този проект ОУ ,,П. Р. Славейков“ има амбицията да се превърне в първото училище без пластмаса в област Велико Търново. Тяхната цел е да намалят използването на пластмаса, защото тя вреди не само на нас, но и на природата. В училището отпадъците вече ще се събират разделно, а след това ще се предоставят за рециклиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *