На 23.01.2020 година с успех приключи първият цикъл на Работилница за родители „Да пораснем заедно!” в Свищов

Работилница за родители „Да пораснем заедно” е по програма, разработена и адаптирана за България от Уницеф, която през периода октомври 2019 – януари 2020 година бе проведена в ДГ „Васил Левски” – гр. Свищов. Екипът от водещи – Елена Стефанова /психолог/, Мария Боянова /социален работник/ и Искра Гайдарова /педагог/ са специално обучени за нейното представяне, а планираните дейности по програмата са насочени към групи от родители на деца от 0-4 г. възраст, от всички детски градини на територията на гр. Свищов.

С много вълнение и радост, като и тъга от раздялата, участващите в първата Работилница за родители получиха удостоверение за изключително израстване в своето родителство. В рамките на 14 двучасови срещи те имаха възможност в присъствието на специалистите по детско развитие да дискутират, да споделят преживявания и проблеми, да се забавляват, да научават интересни, и полезни неща за родителството и детските нужди. Чрез видеоматериали, презентации и социални игри да откриват отговор, и разрешават срещаните трудности.

Работилниците бяха провеждани всеки четвъртък на територията на детска градина „Васил Левски” в гр. Свищов, от 17:15 часа. Докато родителите повишаваха своите компетенции, екипът на детското заведение обгрижваше децата им. Водещите на програмата споделиха задоволство от осъществяване на първата в Свищов Работилница за родители „Да пораснем заедно!” – от срещнатия интерес, отговорно отношение и родителска активност. От полученото съдействие и добро взаимодействие както с родителите, така и с екипа на ДГ „Васил Левски” – гр. Свищов. Те изразиха и своята признателност за доверието и присъдената им награда за инициатива на 2019 година от община Свищов.

Вторият цикъл Работилница за родители „Да пораснем заедно!” ще се проведе в ДГ „Калина Малина“. Там предстои да се сформира нова група от родители на деца (от 0-4 год.), които посещават детското заведение.

Всички родители, които проявяват интерес, биха могли да получат информация за програмата и да заявят желание за участие на телефон 0631/4 00 86.

„Децата са бъдещето! А бъдещето на света е в ръцете ни и зависи от нас! Ако искаме промяна, то трябва да започнем от себе си – сега!”

По информация на Екипа от водещи на Работилница за родители „Да пораснем заедно”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.