Насрочиха финала на Зимния турнир по футбол за 7 февруари

Осминафиналите на Зимния турнир по футбол във Велико Търново ще се играят на 29 и 30 януари, съобщиха организаторите от Зоналния съвет на БФС. Четвъртфиналите са насрочени за 3 февруари (понеделник). Идната сряда (5 февруари) са двата полуфинала, а финалът и мачът за третото – четвъртото място са на 7 февруари (петък).

Снощи се изиграха последните две срещи от предварителната фаза на надпреварата в ДКС “Васил Левски”. Мачовете ФК „Долна Оряховица“ – „Спарта“ и „Мъка“ – „Епъл“ определиха крайното класиране в група „Е“. Веднага след това бе жребият за осминафиналите.

Както „Борба“ писа, класиралите се отбори бяха разпределени в две групи. В едната се събраха победителите в групите и един втори тим с най-добри показатели. В другата урна поставиха вторите отбори в подреждането и два от третите, избрани също по допълнителни показатели.

Преди последните мачове бяха ясни имената на седем от отборите в първа урна, които станаха победители в групите си. Това са “Лайтс”, “Стима”, “Ресторанти „Щастливеца”, “Табако Трейд”, “Тера Трак”, “Павликяни” и “Епъл”. Осмият в тази урна е бил “Мусала Брокер” или “Долна Оряховица”, което ще се реши след последните мачове снощи.

Другият от двата тима е във втора урна, заедно с отборите на “Баскет футболери”, “Амфора”, “Булевард”, “Ветеран турист”, “Лестър” и “Медиана”. Дали последният продължаващ е “Панорама” (Елена), или “Мъка”, също е станало ясно след последния мач от груповата фаза – “Мъка” – “Епъл”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.