Николай Димитров с три отличия от Световните зимни игри в Инсбрук

Три медала спечели Николай Димитров от Световните зимни ветерански игри, проведени в района на Инсбрук. В Австрия председателят на „Браун Тим“ представи страната на ски ориентиране във възрастовата група М40.

На спринт и средна дистанция великотърновецът се окичи със сребро, а на дълга дистанция с бронз.

„Уникално състезание – световно първенство в рамките на Световните игри за ветерани. Аз лично за първи път влизам в надпревара с връстници на международно ниво, откакто съм в групата „Мастърс”. В спринта и на дългата дистанция водих по време на надпреварата, но ски ориентирането е непредвидим спорт, с много обрати. Допуснах някои малки неточности, които ми костваха златото, но два сребърни и един бронзов медал надминаха очакванията ми, защото се състезавах с конкуренти от много „по-снежни“ народи – финландци, норвежци, руснаци, немци, литовци. Това ме прави щастлив и доволен!“, разказа Николай Димитров.

Баща му Димитър Димитров също участва в надпреварата, като зае две тринайсети и едно петнайсето място в своята възрастова група.

Съотборникът им в „Браун Тим“ Красимир Рашков, който беше заявен за игрите, не стартира заради контузия.

Три титли от игрите на ски ориентиране взе световният шампион Станимир Беломъжев. Роденият в Троян състезател победи и в трите дисциплини – спринт, дълга и средна дистанция в групата М30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.