832 четения

Скандално! Наркофермер се спогоди с прокуратурата за 1,11 г. условно, след като бе спипан с дрога за над 100 000 лв.

Полицията удари бизнеса на заможния търновец Недялко Н., той признал вина

 

ЗАЛОВЕН С ДРОГА ЗА НАД 100 000 ЛВ. ПРЕЗ МИНАЛИЯ ЮЛИ ПРИ ЮВЕЛИРНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ СЕ СПОРАЗУМЯ С ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛУЧИ ЕДНА ГОДИНА И 11 МЕСЕЦА УСЛОВНО с изпитателен срок 4 г. и 11 месеца. Спогодбата има статут на влязла в сила присъда и това вече е факт след решението на Районния съд в старата столица, научи още „Борба“.

46-годишният заможен търновец Недялко Н. си бе направил две инсталации за отглеждане на марихуана – във В. Търново и Шемшево. Криминалната полиция удари бизнеса му и разби нарколаборатория и намери готова продукция. Мъжът се оказа без фирми, но с куп имоти в две общини – В. Търново и Г. Оряховица. Наркофермерът кара луксозен джип за близо 100 000 лева, притежава завиден автопарк от други автомобили. По време на полицейската операция от имоти на мъжа, който до момента не е бил известен на МВР, са били иззети над 40 кг канабис и близо 300 саксии с растения. Освен това в апартамент в старата столица и в стопанска постройка в Шемшево са открити две модерни инсталации за отглеждане на марихуана.

Служителите на районните управления във В. Търново и Г. Оряховица и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР извършиха претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от Недялко Н. В жилището в областния град полицейските служители се натъкнаха на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

 

Една от инсталациите в завода за производство на дрога на търновеца

 

В стопанска постройка към имот в Шемшево бе намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. В апартамента в железничарския град не е открито нищо. Част от имотите били семейна собственост, а животни Недялко гледал в Шемшево. Допреди няколко години той е имал фирми и участие в дружества с различен предмет на дейност, но вече нито една не е действаща, сочи справка в Търговския регистър. По случая тогава започна досъдебно производство, а операцията бе обявена за най-успешната в областта за 2019 г.

СЕГА СЕ ОКАЗА, ЧЕ МЪЖЪТ Е БИЛ ОБВИНЕН ОТ ПРОКУРАТУРАТА И ДОРИ ВЕЧЕ Е ОСЪДЕН ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ И ДЪРЖАНЕ НА МАРИХУАНА. Той се е признал за виновен, че развъжда в саксии 90 растения от рода на конопа и в стопанска постройка в близост до Западната промишлена зона още над 200 растения канабис на обща стойност 42 341 лева. Признал се е за виновен и за това, че в апартамент държал високорисково наркотично вещество – марихуана, на обща стойност 7900 лв. и в стопанска постройка до Западната промишлена зона в помещение на пода в 11 чувала, на сушилник и в полиетиленова торба на обща стойност 50 500 лв. Цялото количество дрога е за 103 000 лв. За всичко това обаче наркофермерът се е разминал само с условно наказание, защото законът у нас го позволява.

Нели СУКОВА

Снимка архив „Борба”

Един коментар за “Скандално! Наркофермер се спогоди с прокуратурата за 1,11 г. условно, след като бе спипан с дрога за над 100 000 лв.

  • 28.01.2020 в 9:28
    Permalink

    Корумпирана прокуратура това е… Те дават предложение на съда и се съгласяват

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *