1292 четения

Цвета Галунова учреди фенклуб „Вино и любов“ на Веселин Маринов

24-годишната треньорка по шах мечтае да живее на остров Крит и да има свои пари за многото си начинания

 

ПРОЧУТАТА ШАМПИОНКА ПО ШАХ И ТРЕНЬОР НА ХЛАПЕТА ОТ ОБЛАСТТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ЦВЕТА ГАЛУНОВА Е запален и заклет почитател на Веселин Маринов. 24-годишната търновка ходи на всичките му концерти откакто се помни и вече е основен учредител на неговия фенклуб, кръстен от нея „Вино и любов“, защото това е любимата й песен на трубадура от Полски Тръмбеш. В началото на годината Цвета Галунова успя за пръв път да събере над 100 фенове на Веселин Маринов в старата столица, които се срещнаха с него за пръв път. Освен любовта си към него госпожицата има още няколко страсти. Голямата й мечта обаче е да живее на остров Крит и да има собствени пари за начинанията си, да бъде независима. Цвета е и отличен плувец, а и намира време да играе народни танци, съвсем отскоро пък с други млади хора участва и във възраждането на Караисен, където живее баба й и тя си ходи винаги, когато може.

 

ЗА ФЕНКЛУБА С НАД 600 ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Цвета Галунова обича и да плува

ФЕНКЛУБЪТ ВЕЧЕ Е НА ДВЕ ГОДИНИ И В НАЧАЛОТО НЕ СЕ Е КАЗВАЛ „ВИНО И ЛЮБОВ“.  „Аз обожавам Веско, той ми е любимият изпълнител. Любовта към неговите песни се е зародила у мен още от най-ранна възраст и ходя по всичките му концерти, когато мога, разбира се. Той има издадени 29 албума с около 300 песни, но любимата ми е точно „Вино и любов“. Веско има песни за всеки и за всичко, те вълнуват и носят различни емоции, точно заради това ми е любимец. Създадохме клуба заедно с Ивелин Станев и се надявам той да набира още членове“, разказва Цвета Галунова.

Тя разказа, че на първата сбирка е направен и първият опит да се излезе от виртуалното пространство и хората да се видят на живо. В края на м.г. имало друга среща на феновете, но без Веселин Маринов. Били около 15 души, доста интересни хора от различна възраст и с различни професии и занимания. Всички почитатели сега с нетърпение очаквали през ноември концерта на последния албум на певеца „Легенда за любовта“, с който той вече е обиколил страната. На втората среща и първа между певеца и феновете се събрали над 100 души и клубът в старата столица се оказал тесен, споделя още Цвета.

 

ТЯ НЯМА РОДНИНСКА ВРЪЗКА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ, НО СЪЗДАДЕ ШАХМАТЕН КЛУБ „ПОЛСКИ ГАМБИТ“

Младата треньорка по време на турнир на площада в П. Тръмбеш.

ДОСТА ХОРА СМЯТАТ, ЧЕ ЦВЕТА ГАЛУНОВА ИМА РОДНИНСКА ВРЪЗКА в Полски Тръмбеш. Такава обаче няма, но преди около година шампионката създаде местния шахматен клуб „Полски гамбит“ и е негов председател, а освен това два дни седмично тренира деца от СУ “Цанко Церковски“ и организира турнири с финансовата подкрепа на общината. Всъщност Цвета играе шах от съвсем малка, а първият й турнир е на 5 годинки и го печели. Тя е завършила психология във ВТУ, а сега учи магистратура по пиар и връзки с обществеността. Баща й – професорът по политология във ВТУ Тодор Галунов, е също запален шахматист, а тя и брат й Георги са наследили тази страст от него. Цвета е шампион на България във всички възрастови групи. Била е европейски шампион за момичета по ускорен шах, има трето място за жени у нас по класически шах и още куп спечелени турнири.

Сега пак играе, но по-рядко, защото се е отдала на треньорството и организирането на турнири. Преди няколко години създава и клуб „Асеневци“, в който треньорите са трима – тя, брат й и Даян Нинов. Освен това тримата млади и амбициозни създатели са и ръководители на този клуб, който засега обхваща пет общини от областта – Полски Тръмбеш, В. Търново, Павликени, Лясковец и Горна Оряховица. Във всички тези градове, без Горна Оряховица засега, има основани клубове по шах. Финансирането на „Асеневци“ е от таксите за участие в клубовете, от което се осигуряват и заплатите на тримата треньори и ръководители. Така – заради тръпката и желанието да дава на другите всичко от себе си, на което е способна, Цвета Галунова носи много дини под двете си крехки мишници, но винаги е усмихната и не се оплаква. И никога не е мислила да напуска България, макар да има доста възможности за това.

„За мен е прекрасно да правя това, което мога. Засега най-голямо разбиране срещам обаче в Полски Тръмбеш, където две години правим международен турнир и сега пак го планираме. Тук кметът Георги Чакъров винаги е отворен и винаги намира пари за нас. В други общини не е така, защото всяка община си има различна политика за тази спорт. Общината в Павликени също ни помага финансово, а истината е, че малките общини като цяло са по-отворени от кметството във Велико Търново“, споделя още Цвета Галунова.

ПОРЕДНОТО НАЧИНАНИЕ, НО СЪС СИГУРНОСТ НЕ ПОСЛЕДНОТО, с което се е захванала, е участие в неформална група „За Караисен“ във Фейсбук, която си има дори емблема. Тя се присъединила към други младежи и засега е единствената дама. С подръчни средства и пак без пари те се захванали да възраждат традициите в родното село на баща й. Почистили салона в затвореното училище и сложили маса за тенис, правят самодеен театър, кино, хоротеки и дори тренировки по карате. Цвета Галунова се е включила във всичко това съвсем наскоро и смята да бъде вдъхновителка на мъжете от клуба, който вероятно ще бъде регистриран като сдружение. Засега най-голямата мечта на чаровната дама е да живее на остров Крит и ако един ден напусне България, ще заживее само там и никъде другаде. Покрай всичко с което се занимава сега тя обаче копнее само за едно – да няма работодател над главата си и да има финансова самостоятелност.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *