Фондация „Ген. Протогеров“ дари пералня на Центъра за хора с увреждания във Велико Търново

МЕСТНАТА ФОНДАЦИЯ „ГЕН. ПРОТОГЕРОВ“ НАПРАВИ ПОРЕДЕН ЖЕСТ КЪМ СОЦИАЛНА ИНСТИТУЦИЯ В ОБЛАСТНИЯ ГРАД. Благодетелите зарадваха с пералня потребителите и екипа на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, намиращ се на булевард „Никола Габровски“ N 49. Дарението бе предоставено в понеделник в присъствието на началника на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Тя насочила представителите на организацията към звеното. В него живеят лица с умствена изостаналост, изведени от специализираните институции за възрастни хора, които получават ежедневна подкрепа и среда, максимално близка до семейната.

„Над 20 души ще се възползват от пералнята. Оставаме в готовност да помогнем, ако в Центъра се нуждаят и от други придобивки. Насреща сме и при необходимост от ремонт или друга физическа дейност в помощ на социалното заведение“, коментира председателят на фондацията Георги Радев.

ПО ДУМИТЕ МУ НА ФИНАЛ Е И УСПЕШНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ НА КАМПАНИЯТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА „ТЪРНОВЦИ ЗА ТЪРНОВО“. Акцията представлява събиране на пластмасови капачки, които да бъдат предадени за рециклиране, а сумата от тях да се използва за закупуване на четири уреда за нуждите на родилното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Общата стойност на апаратурата, която фондацията планира да дари на сектора, е 5000 лв.

Радев припомни, че всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да дари пластмасови капачки в три пункта на организацията, намиращи се на улица „Ниш“ – Powwow club, денонощния магазин “Надин” на булевард „България“ 72 и на място в родилното отделение.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *