10 милионери, които няма да оставят богатството на децата си

На кого не му се е случвало да завиди на децата на ултрабогатите хора, известни на целия свят? Сигурно и на вас, както и на повечето хора, се е случвало да си мечтаете какво ли бихте направили с милионите, които притежават хора като Марк Зукърбърг, Гордън Рамзи, Стинг. А знаете ли, че същите тези много богати и известни хора нямат намерение да оставят своите богатства на децата си, а искат те сами да изкарват прехраната си.

Вижте кои са тези 10 милионери, които ще насочат богатството си към други цели и инициативи, а не към децата си.

Гордън Рамзи

Богатство: 63 милиона долара

Източник на богатство: Ресторанти и телевизия

Собственик на 40 ресторанта в цял свят в общ брой 16 звезди Мишлен, Гордън Рамзи е сред най-известните имена в британската ресторантьорска индустрия. Освен ресторантьор, той е известен и с кулинарните си предавания „MasterChef USA“, „MasterChef Junior“, „Hell`s Kitchen“. Въпреки голямото си богатство обаче Рамзи няма намерение да остави парите си на 5-те си деца, тъй като не иска да ги разглезва. Любопитен детайл е, че Рамзи и семейството му дори не летят в първа класа, а в икономична, пише Business Insider. През 2017-а година в интервю за „The Telegraph“ Рамзи споделя, че се е споразумял със съпругата си да не оставят парите си на децата си, за да не ги разглезят. Единственото, с което ще им помогнат е 25% вноска за апартамент, но не и целия апартамент.

Ащън Кътчър

Богатство: 200 милиона долара

Източник на богатство: филми, търговски капитал

В един от епизодите на подкаста на актьора Дакс Шепърд „Armchair Expert“, Кътчър заяви, че не е създал спестовен фонд за своите две деца от съпругата му Мила Кунис. Той сподели, че би чул техните бизнес идеи някой ден, но не би им показал специално отношение спрямо други идеи, които той чуе относно неговата фирма A-Grade Investments.

„Моите деца живеят доста привилегирован живот и дори не го осъзнават“, каза Кътчър в интервюто.

Стинг

Богатство: 300 милиона долара до 2014-а

Източник на богатство: музика

Стинг е баща на 6 деца, които обаче не възнамерява да ощастливи с наследство. През 2014-а пред Daily Mail музикантът споделя, че неговите деца няма да наследят от неговите пари, които през въпросната година са били около 300 милиона долара. „Казах им, че няма да останат много пари, тъй като моята съпруга и аз ги харчим“, споделя Стинг пред изданието. „Ние имаме много задължения. Каквото спечелим, го харчим, и не остава много.“
„Аз определено не искам да им оставям спестовни фондове, които да увиснат на врата им. Те трябва да работят. Всички мои деца знаят това и те рядко искат нещо от мен, което аз много уважавам и оценявам.“

Елтън Джон

Богатство: 450 милиона долара към 2014-а

Източник на богатство: музика

Изключително дългата и наситена с постижения кариера на сър Елтън Джон го превръща в един от най-богатите хора в света на шоубизнеса. Според „Форбс“ към 2014-а година певецът е спечелил над 400 милиона долара. Елтън Джон и неговият съпруг Дейвид Фърниш имат двама сина – Закари и Илайджа, но певецът няма намерение да ги разглезва с огромното си състояние.
„Момчетата живеят най-невероятния живот, те не са нормални деца и аз не се преструвам, че са“, споделя Елтън Джон в интервю за „Daily Mirror“ през 2016-а.

Двойката следва примера на Уорън Бъфет за училището по наследство. „Бъфет има наистина страхотен модел, чрез който оставя на децата си достатъчно пари, с които да си купят къща, кола и да покрият всички базови нужди, така че да нямат притеснения. Но не им дава щури, глупави, подивели пари, с които те да си купуват картини на Пикасо или частни самолети.“

Андрю Лойд Уебър

Богатство: 820 милиона паунда (1,7 милиард долара)

Източник на богатство: театър

Прочутият композитор и баща на 5 деца казва пред „Daily Mirror“ през 2008-а, че не планира да остави огромното си състояние на децата си. „Няма да направя услуга на децата си да забогатеят внезапно, тъй като така няма да имат инициатива да работят“, казва Уебър.

Вместо да им остави огромното си богатство, композиторът е споделял, че иска да инвестира парите си в музикални проекти, макар и все още да не знае в какви точно. „Много вероятно е съпругата ми Маделайн да ме надживее, така че ще оставя този проблем на нея“, споделя Уебър.

Джордж Лукас

Богатство: 6,4 милиарда долара

Източник на богатство: филми

Известният режисьор се сдоби с огромното богатство, след като продаде франчайза „Star Wars“ и продуцентската си компания „Lucasfilm“ на The Walt Disney Company за 4,05 милиарда долара през 2012 г. Лукас има 4 деца, три от които са осиновени.
Говорител на Лукас обаче казва пред „Hollywood Reporter“, че основният процент от приходите на режисьора ще отидат за образователни благотворителни проекти.

Майкъл Блумбърг

Богатство: 54 милиарда долара

Източник на богатство: финансова медия

Бившият кмет на Ню Йорк се намира на 14-о място в класацията за най-богати хора в света според „Business Insider“. Но самият той наскоро обяви публично, че се надява по-голямата част от тези пари да бъде раздадена преди смъртта му. Милиардерът възнамерява да дари състоянието си на различните си филантропски инициативи.

Марк Зукърбърг

Богатство: 72 милиарда долара

Източник на богатство: Facebook

След раждането на първата им дъщеря Макс, Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан обявиха, че ще дарят 99% от нейното наследство за благотворителност.

Уорън Бъфет

Богатство: 88,8 милиарда долара

Източник на богатство: Berkshire Hathaway

Бъфет става известен като инвеститор и CEO на компанията Berkshire Hathaway, която притежава или има акции в много други компании като Kraft Heinz, American Express, Duracell, Apple. Според Форбс Бъфет е един от най-успешните инвеститори за всички времена. Освен един от най-богатите хора в света, Бъфет е голям филантроп, който планира да дари 100% от богатството си на различни благотворителни инициативи след смъртта си, без да остави нищо на децата си.

Вместо да даде директно пари на всяко от трите си деца, Бъфет обещава да даде общо 2,1 милиарда акции от Berkshire Hathaway на всяка от благотворителните фондации на децата си като награда за техния успех. Голяма част от богатството му ще отиде във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Бил Гейтс

Богатство: 113 милиарда долара

Източник: Microsoft

Както голяма част от най-богатите хора в света, така и Бил Гейтс е голям филантроп, който подкрепя много благотворителни инициативи. Основателят на Microsoft дори планира да дари голямата част от милиардното си богатство за благотворителност. Гейтс има три деца, които явно са наследили филантропския ген на баща си, споделят, че са щастливи да не наследят богатството на баща си. Според Reddit AMA, магнатът е казал, че всяко от децата му ще получи по 10 милиона долара, еквивалент на по-малко от 1% от богатството му.

„Определено мисля, че да оставиш на децата си огромни количества пари не е в тяхна услуга“, казва Гейтс пред AMA.

Източник: az-jenata.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *