Крими

Бабаити зарязали 19-годишен до Пръдливата чешма край Павликени, след като го обрали до стотинка

Полицията разкри светкавично два грабежа за пари в областта, трима арестувани

 

ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ СВЕТКАВИЧНО ДВА ГРАБЕЖА НА ПАРИ В ПАВЛИКЕНИ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СТАНА ЯСНО ВЧЕРА. 19-годишният гост на Павликени Ф. М. от тревненско село бил подлъган след запознанство в интернет от двама местни бабаити за среща извън града. Младежът се срещнал в града с младите мъже и с неговата кола отишли до Пръдливата чешма край Павликени, както е популярно мястото. Там той бил заплашен да даде всичките си пари. За да не се стигне до бой, младежът им дал наличните си пари, а те го оставили с колата му и си тръгнали пеша. Грабежът станал на 28 януари, а веднага след това Ф. М. отишъл и се оплакал в местната полиция. Той съобщил, че му липсват около 500 лева, а по описание на нападателите те били разкрити след броени часове.

Районната прокуратура в Павликени е оставила в ареста за 72 часа Г. Г. и И. Ш., на 21 и 27 г. Те се оказали добре познати на властите в града с куп криминални и съдебни регистрации. Преди това и след проведена специализирана полицейска операция от служители на РУ – Павликени, и ОДМВР – В. Търново, и двамата са били задържани. При последвали претърсвания в жилищата им са намерени и иззети 360 лева от грабежа и предмети, имащи отношение към извършеното деяние. В хода на разследването са събрани данни, че двамата са съпричастни и към други идентични деяния, извършени на територията на Павликени. Засега се изяснява схемата, по която комбинаторите са привличали непознати в града и после ги ограбвали. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪЩО РАЗКРИ ГРАБЕЖ. Задържан е 41-годишен жител на Леденик след сигнал за нападение в сряда. По данни на потърпевшия същия ден във В. Търново чрез използване на сила непознат мъж му е отнел сумата от 135 лв. След намесата на полицията извършителят е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *