345 четения

Прогноза за времето през периода 01 – 06 февруари 2020 г.

В събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще  духа слаб  до умерен вятър от северозапад. Температурите ще бъдат високи за сезона. Минималните  ще бъдат  между  6° и  9°. Максималните температури ще бъдат между  15° и 18°.

В неделя  ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен  вятър от западната четвърт. Минималните  ще бъдат  между  2° и  5°. Максималните температури ще бъдат между  15° и 18°.

В понеделник и вторник ще има значителна облачност. Ще бъде ветровито с умерен  вятър от запад. Минималните температури  ще бъдат  между  3° и  6°. Максималните температури ще бъдат между  13° и 16°.

В сряда и четвъртък се очаква захлаждане. Облачността в сряда преди обяд временно ще намалее, в сряда след обяд и четвъртък ще бъде предимно значителна. В сряда късно след обяд и вечерта ще има превалявания от дъжд и мокър сняг, в четвъртък преваляванията ще бъдат от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Минималните температури в сряда ще бъдат   между  0° и  3°, в четвъртък – между минус 5° и минус 2°.  Максималните температури в сряда  ще бъдат между  6° и 9°, в четвъртък –  между  0° и 3°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще преобладава време със значителна  облачност.  Ще духа  силен  вятър от северозапад. Максималните температури  на 1200 м  ще бъдат около  7°.

В събота и неделя ще има незначителна до променлива  облачност. Ще  духа силен вятър от северозапад. Очаква се леко затопляне и максималните температури  на 1200 м  ще се повишат до  8°- 9°.

В понеделник и вторник ще има значителна облачност. Ще духа силен  вятър от северозапад. Максималните температури  на 1200 м  ще бъдат между  6° и 9°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност, в сряда късно след обяд и в четвъртък с превалявания от сняг. Ще духа силен  вятър от северозапад. Температурите  на 1200 м  ще се понижават и в сряда  максималните ще бъдат около минус 3°, в четвъртък – около минус 6°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат  с  около 5° – 6°  по- ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *