ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 04.02.2020 г.

Вечерта и през нощта облачността ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. За В. Търново се очаква минимална температура около 7°. Във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Вечерта и през нощта срещу сряда от запад на изток ще превали дъжд. През деня ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В. Търново се очаква максимална температура около 18°. Вечерта и през нощта срещу сряда с умерен до силен вятър ще започне захлаждане .

Атмосферното налягане бързо ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност. Късно след обяд и през нощта срещу сряда ще превалява дъжд, над 1200 м – сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10°, след обяд бързо ще се понижават. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 4°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2 ° през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 16.6° през 1996 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 30 минути и ще залезе в 17 часа и 33 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *