20 начални учители получиха вчера свидетелствата си за завършен курс за придобита допълнителна професионална квалификация „Учител по религия“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

Деканът на Православния богословски факултет доц. Евгений Николов връчи документите на педагозите.

Събитието беше предшествано от публична лекция на проф. д-р Димитър Попмаринов на тема „Величието на човека в Стария завет в светлината на Псалом 8“. Лекцията е част от събитията, с които Православният богословски факултет отбелязва деня на свети Три светители – Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст. Тримата са влиятелни епископи на ранната църква и играят важна роля за оформянето на християнското богословие.

4 коментара за “20 начални учители получиха вчера свидетелствата си за завършен курс за придобита допълнителна професионална квалификация „Учител по религия“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

 • 03.02.2020 в 14:58
  Permalink

  То, като гледам, опашка от желаещи ученици да имат и часове по религия… Този факултет не обучава ли вече години наред (кандидат) безработни, че сега и на тези, дето могат да си намерят работа като завършили религия ще подлее вода, като преквалифицира начални учители ? За един директор ще е по-изгодно да даде часовете на желаещите да учат религия ученици на начален учител с по-нисък хорариум, отколкото да наеме завършил религия специалист на хонорар или на непълен хорариум. Или, както се казва, това не е проблем на университета ? Всеки иска да оцелява, а ?

  Отговор
  • 05.02.2020 в 21:14
   Permalink

   Павле, ти много ли ги разбираш религиите, а? Да не би да си безработен? Кажи си, то да си мързелив и придирчив не е уникално качество, но ако си търсиш работа и не намираш никой университет не ти е крив.

   Отговор
 • 03.02.2020 в 15:58
  Permalink

  Попмаринов си е човек на ДС. Още през 2011г. му излезе картонче. Както на Пламен Легкоступ– агент Оазис. Преди 10 ноември 1989г. се Казваше Димитър Маринов. Нещо като Митьо Пищова. Сега Димитър Поп-Маринов. ДС- подлоги. Петима ректори след 10-ти. Трима ченгета на ДС, двама партиини и комсомолски секретари.

  Отговор
  • 05.02.2020 в 21:04
   Permalink

   „Божанов“, ти преди 10-ти как се казваше? А сега имаш ли си име, или си само псевдоним? Попмаринов излезе публично и разказа на всички за какво става дума. Застана с името и лицето си. А ти мижитурко, кога?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *