Мъжете са по-склонни да носят лакомства на кучетата, отколкото цветя или бонбони на партньорките си

Стопаните по-често глезят с лакомства домашните си любимци, отколкото децата или половинките си, с което подхранват кризата със затлъстяването им, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на британско проучване, публикувано в сп. „Society and Animals“.
Резултатите от него показват, че жените са три пъти по-склонни да угаждат на косматите си питомци, отколкото на съпрузите или приятелите си.
Дванадесет процента от мъжете пък признават, че с по-голяма готовност глезят кучетата си, отколкото децата си.
Проучването разкрива още, че представителите на силния са по-склонни да радват питомците си с лакомства, отколкото да се прибират у дома с букет или бонбони за нежната половинка.
Внушителните 80 процента от стопаните признават, че са купували или са правили подходящи торти за кучетата си. Най-добрите другари на човека освен това редовно получават вкусни хапки от храната на собствениците си.
„Хората често са по-състрадателни към кучетата, отколкото към себеподобните си, с които се обяснява защо много собственици стигат до крайности в стремежа си да им осигурят добруване и щастие. Както и при хората, лакомствата за домашните любимци трябва да са съобразени с балансирана здравословна диета и тренировъчен режим. Изкушенията увеличават дневния калориен прием и могат да тласнат кучетата по пътя на напълняването“, казва ветеринарят Шон Маккормак.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *