Прясно месо, уникални мезета, сушени гъби и плодове отвориха пазара за „Еленските балканджии”

ВТОРИ МАГАЗИН НА „ЕЛЕНСКИТЕ БАЛКАНДЖИИ“ ОТВАРЯ ВРАТИ СЪВСЕМ СКОРО В СТАРАТА СТОЛИЦА. Фабриката на „Еленските балканджии” се намира в екологично чист район в покрайнините на град Елена и е специализирана в производство на висококачествени местни продукти по стари домашни рецепти от Еленския край. За производството на техните специалитети балканджиите използват само висококачествено българско месо, при това незамразено. В магазините наред с прясното месо и вкусните свински, телешки и биволски мезенца се предлагат домашни сирена, сушени гъби, билки и плодове, ядки, домашни лютеници и туршии, както и омайно вино с тяхна собствена марка.

 

 

Само преди по-малко от два месеца във Велико Търново отвори врати първият магазин на фирмата. Той се намира в кв. „Картала”, на видно място в самия център е и просто няма начин да бъде подминат. До броени дни еленската фирма ще отвори и втория си магазин в областния център в кв. „Колю Фичето”. Освен това дружеството вече има два магазина в Елена и два във Варна. Всичко това е възможно, защото пържолите на „Еленските балканджии” са настина пресни, а доставката е, след като стоката бъде изчерпана. Невероятно вкусни са и шишчетата, от които една бройка струва само 1,50 лева. Другото се прави за минути на домашна скара или грил-тиган.

Мезетата на фирмата пък носят уникалните имена на Балкана и са над 30. Сред тях са „Мийковска луканка”, „Блъсковска луканка”, „Биволска луканка”, „Еленски суджук”, „Болярски суджук”, „Балканджийски суджук”, „Вълчевско мезе”, „Кайзерована пастърма”, филе „Елена”.

АМБИЦИИТЕ НА МЛАДИЯ КОЛЕКТИВ НА ФИРМАТА Е ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ БЕЗ БОМБАСТИЧНИ ЦЕНИ НА МЕСОТО И ПЪРЖОЛАТА БЪЛГАРИНЪТ МОЖЕ ДА ПОХАПНЕ НАИСТИНА НЕЩО ПРЯСНО, което не е минало през фризера. Към всичко това винаги се добавят прекрасни вина, които носят същата марка на дружеството. Както се казва, да ни е сладко и пивко!

Новият магазин на центъра на кв. „Картала” привлича клиенти от декември миналата година.

5 thoughts on “Прясно месо, уникални мезета, сушени гъби и плодове отвориха пазара за „Еленските балканджии”

 • 03.02.2020 в 8:58
  Permalink

  Само пастърмата става, мезетата са много зле.

  Отговор
 • 03.02.2020 в 12:07
  Permalink

  Страхотен магазин! Цялото семейство пазаруваме от там!

  Отговор
 • 03.02.2020 в 18:52
  Permalink

  Никой не пазарува! В първите дни след откриването, влизаха хора, оглеждаха витрината и след като видят цените, си излизат!
  Момчетата, собственици на магазина, явно са смятали, че след като Картала е известен като квартал на богатите, могат да продават на космически цени! Пък и продуктите не са нищо особено, тъй че това обяснява защо няма кой да пазарува! Освен това, магазинът е буквално на два метра от този на СВА, което показва и лош маркетинг на собствениците на Еленските балканджии. Снимката е стара , от откриването и статията е платена, което също означава, че не върви търговията, което прочем ние живущите там го наблюдаваме с просто око ежедневно! Скъпа, но неоправдана инвестиция!

  Отговор
 • 04.02.2020 в 11:13
  Permalink

  Тенденциозен коментар. Съжаляваме, ако сме засегнали Ваш интерес!

  Отговор
 • 04.02.2020 в 16:15
  Permalink

  Местото е прясно ,а когато го сготвя става много сочно дори и да е само на фурна Също и луканките и суджука са много добри .Препоръчвам да опитате продуктите им .Заслужават си ! 🙂🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *