Съветниците от „Демократична България“ направиха приемна

ИНФРАСТРУКТУРАТА, ЧИСТОТАТА И ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО БЯХА ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ, КОИТО ТЪРНОВЦИ ПОСТАВИХА ПО ВРЕМЕ НА ПРИЕМНАТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ журналистът и писател Елена Чамуркова, адвокат Калоян Янков и д-р Мавроди Калейнски.

Според Румен Стоилов е крайно време местната администрация да приложи ефективни методи за намаляване замърсяването със строителни и битови отпадъци. Той бе категоричен, че кампанийни инициативи от типа на „Да изчистим града за един ден“ са лишени от смисъл, след като замърсяващите не понасят съответните санкции. Като друг важен недостатък на града, който определя себе си като туристически център, той посочи липсата на обществени тоалетни. Проблем е и презастрояването. По думите му прилежащата зелена площ към болницата във Велико Търново отдавна е в полезрението на строителни предприемачи, но все още не е „усвоена“ заради собствеността на държавата.

В приемната на съветниците е постъпил и сигнал, че денонощният кабинет в МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, който е по договор със здравното министерство и за него общопрактикуващите лекари плащат месечно по 11 ст. на пациент, не функционира редовно. Преди няколко дни, в началото на грипната епидемия, се наложило майка с дете с 40 градуса температура да чакат час и половина лекар. Проверка на съветниците установи, че това действително е сериозен проблем. Въпреки че се плаща по 150 лв., няма много лекари, които са готови на дежурство от по 12 часа.

Живущи на ул. „Бузлуджа“ 12 в старата столица са се оплакали, че от няколко години тротоарът пред къщата им е разкопан, а впоследствие отремонтиран некачествено. Вследствие на това в сградата трайно са проникнали влага и мухъл, които са опасни за здравето на обитателите й. Търновци са признали, че още през 2018 г. са сигнализирали за проблема си местната администрация, но ремонт до момента няма. Затова съветниците от „Демократична България“ са внесли жалба до Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество с копие до ПК на ТСУ.

Подобен проблем съществува и на ул. „Оборище“, разкопана от два месеца, вследствие на което близката площадка, която е общинска собственост, е кална и с огромни дупки, сигнализира Страхил Станчев.

Относно трафика съветниците от „Демократична България“ са посъветвали гражданите или да присъстват на второ обществено обсъждане за новия план за движение, или да представят идеите си в писмен вид, а най-разумните от тях ще бъдат предоставени на вниманието на местния парламент.

One thought on “Съветниците от „Демократична България“ направиха приемна

  • 03.02.2020 в 16:03
    Permalink

    Чамуркова -Чамурков–Панов – Иван Спирдонов – лумборенето на властта. Всеки отнесе нещо от Ленчето.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.