Кметът на Свищов Генчо Генчев бе лектор в обучението на НСОРБ за новоизбрани кметове и общински съветници във Велико Търново

В презентацията, която предизвика широк дебат, бяха подробно описани бюджетният процес, структурата на общинските бюджети и характеристиките на успешния общински бюджет

По покана на НСОРБ кметът на Свищов Генчо Генчев бе лектор в обучението, организирано от Националното сдружение на общините, за новоизбрани кметове и общински съветници от Северен Централен район за планиране, което се провежда на 4 февруари в гр. В. Търново.

Във втория панел от програмата кметът на Свищов направи презентация по част от темата за “Финансиране на дейността на общините”. Той говори по-конкретно по подтема „Бюджетни политики и процес – национално и местно ниво“, като запозна участниците с актуалната нормативна рамка, касаеща финансирането на дейността на общините и общинските бюджети. В презентацията, която предизвика широк дебат, бяха подробно описани бюджетният процес, структурата на общинските бюджети и характеристиките на успешния общински бюджет. В края на своето представяне, кметът на Свищов говори за новите условия и възможности на Бюджетна рамка 2020.

Традиционното въвеждащо обучение за новоизбрани кметове и председатели на общински съвети във Велико Търново е едно от шестте, които НСОРБ организира във всеки район за планиране, в периода 20 януари – 7 февруари. Със своя богат опит в местното самоуправление, кметът на Свищов Генчо Генчев бе поканен и сподели част от него с новоизбраните си колеги.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *