Общество

Проверка не откри нередности в случая с изгореното бебе

НИКАКВИ НЕРЕДНОСТИ НЕ ОТКРИ ПРОВЕРКАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОТДЕЛ „ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО“ В ПАВЛИКЕНИ ПО СЛУЧАЯ В КАРАИСЕН с къпаното във вряла вода бебе Огнян от майка му Габриела. За абсурдния инцидент информира първо „Борба“, а социалните работници стартираха 10-дневно разследване. В края на миналата седмица момченцето бе изписано след продължително лечение в Клиниката по изгаряния в УМБАЛСМ „Пирогов“.

„Детето е добре, при родителите си е. Не сме открили някакви притеснителни обстоятелства за отглеждането му в семейна среда. Становището ни е, че се касае за инцидент, а не умишлено деяние“, заяви Даниела Атанасова, ръководител на отдел „Закрила на детето“.

Тя съобщи, че през следващите 28 дни с колегите й ще продължават да наблюдават семейството, но не се очаква да бъдат наложени някакви по-сериозни мерки или обучения.

„Прокуратурата също работи по случая. Тя трябва да се произнесе за съдбата на детето“, допълни социалната шефка.

Дали обаче проверката на „Закрила на детето“ е обективна, остава под въпрос предвид факта, че лекуващият лекар на Огнян доц. д-р Мая Аргирова, която е и национален консултант по изгаряния, заяви преди две седмици пред „Борба“, че от медицинска гледна точка този случай категорично се третира за умишлен.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *