143 четения

С изложбата „Вино и любов“ започва сезонът на галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица

С ИЗЛОЖБАТА „ЛЮБОВ И ВИНО“ ЗАПОЧВА СЕЗОНЪТ НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „НЕДЯЛКО КАРАНЕШЕВ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, която вече е със запълнен график до края на 2020 г. На 13 февруари в 17:30 часа е откриването на експозицията „Любов и вино“, която вече е традиционно събитие в културния календар на Горна Оряховица.

Тази година галерията ще предложи и специална изява на жените художнички чрез изложбата, посветена на нежната половинка, носеща името „Дами канят“. Събитието ще се състои в началото на месец март по случай празника на жената.

Художествена галерия „Недялко Каранешев“ ще представи нови за града автори, като твореца Иван Стоянов, художник и уредник на Художествената галерия „Руси Карабиберов“ в Нова Загора. Неговата самостоятелна изложба е през април. Самостоятелна изява ще имат и творците живописци Николай Стайков, Иван Караиванов, Мария Генчева, Венетка Пейнекова, Иванка Николова, с юбилейна изложба Ваня Трифонова-Балтова от артсдружение „ГОАРТ“ ще отпразнува своя личен празник. Фотоизложба ще покаже творчеството на младата и талантлива авторка Антоанета Панова, а изцяло графична и ретроспективна ще е експозицията от Мария Вангелова през септември месец.

Галерията ще бъде домакин и на изложбите на учениците от СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“, които ще представят своите работи през април и май.

Традиционната годишна изложба на сдружение ГОАРТ, която винаги се превръща в събитие за града, е през октомври. А през ноември предстоят събития, свързани с навършващите се тази година 45 години от построяване на изложбените зали „Недялко Каранешев“, и 115 години от откриването на Първата частна художествена галерия от художника Недялко Каранешев в Горна Оряховица.

Културният календар на ХГ „Недялко Каранешев“ ще завърши с коледна изложба, в която участват автори творци от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *