Студентка по медицина от Горна Оряховица бе отличена от Българския лекарски съюз

25-ГОДИШНАТА ГАБРИЕЛА ПАНАЙОТОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ В ЕЖЕГОДНИЯ КОНКУРС НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ за финансово стимулиране на млади лекари. В надпреварата са участвали стотици студенти от цялата страна, но само 45 са одобрени за стипендия. Отличниците ще получават по 150 лв. на месец в рамките на една учебна година, а изборът кои да са стипендиантите бе направен от комисия в състав д-р Нели Нешева, проф. д-р Николай Габровски, който е и зам.-председател на БЛС, д-р Стоян Борисов, проф. Борислав Китов и д-р Александър Заимов.

Габриела е възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново, а в момента е шест курс медицина във Варна. През изминалите години от следването си е завършила с пълен отличен успех и ако и последната година това се случи, ще се дипломира с най-престижния приз в университета „Златен Хипократ“.

25-годишната горнооряховка бе част от отбора на България, с който страната ни се представи в състезание на Европейската космическа станция през 2019 година. Габриела и колегите й създадоха проект за медицински център, който да преглежда бъдещи туристи в космоса. Разработката бе представена и в Париж.

Бъдещата лекарка има интерес към специалностите хирургия, съдебна медицина и психиатрия.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *