203 четения

Канят занаятчии от региона да се включат безплатно в платформа за онлайн търговия на Община В. Търново

Проектът дава шанс за надомна работа и търговия в целия свят

 

ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ И ОБУЧЕНИЯ ЗА РАБОТА С НОВАТА ПЛАТФОРМА ЗА ВИРТУАЛЕН МАРКЕТИНГ НА ЗАНАЯТЧИЙСКИ ПРОДУКТИ FAIRDEAL, създадена по проект на Община Велико Търново и партньори от България и Румъния, се проведе в старопрестолния град. В детайли бяха описани дигиталната мрежа, концепцията за работните процеси, основните модули и функционалности, възможностите и предимствата, които дава. Презентацията водеше ръководителят на проекта Павел Христов от Община Велико Търново, а участие взеха и представители на всички партньорски организации и занаятчии. Обсъдени бяха последващи дейности за включване на занаятчиите в активен стадий на потребителски тестове от тяхна страна с цел достигане на оптимален режим на работа на платформата, съобразен с техните маркетингови нужди. Самият виртуален пазар е направен по българо-румънски проект, като усвоените средства от Община В. Търново са за малко над 700 хил. лв.

„Софтуерното решение представя уеббазирана платформа, безплатна и достъпна за всички потребители. Каним всички занаятчии, заинтересовани от представяне на продуктите си в платформата, да регистрират свои профили в системата и да изпробват в реално време всички функционалности на адрес www.fairdeal.bg. Голямата цел е насърчаване на малкия и средния бизнес, оптимизиране на връзката доставчик – клиент, а за улеснение на заинтересованите лица от двете страни на Дунав е реализирана и функционалност за мултиезичност на платформата и различните потребителски интерфейси на български, румънски и английски език”, подчерта Павел Христов при официалното представяне.

ЦЯЛОСТНАТА ИНФОРМАЦИЯ Е ВИЗУАЛИЗИРАНА ПОСРЕДСТВОМ ДЕТАЙЛЕН НАРЪЧНИК, КОЙТО Е ПУБЛИКУВАН В СЕКЦИЯ „РЪКОВОДСТВА“ НА ПЛАТФОРМАТА. Описани са основните функционалности на платформата, маркетинговите процеси от страна на занаятчиите с техните основни функции – публикуване на собствен магазин с продукти, описанието им, пускането им в платформата, приемане и обработка на поръчка. Представени са и процесите от гледна точка на потребителите на платформата от тип „Клиент“ – преглед на магазините и занаятчийските профили, разглеждане на продукти и описания, извършване на поръчка и осъществяване на комуникация с доставчика.

Обученията са безплатни, а курсове се провеждат и онлайн, като за целта е създаден профил [email protected] в популярното приложение Skype. Платформата FairDeal е насочена както към занаятчии от региона, така и към производители за областите, попадащи в трансграничния регион между Румъния и България.

Партньори са Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранната Българо-румънска търговска камара (България) (BCCBR) и Националният театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния).

FairDeal е уеббазирана платформа, която ще бъде достъпна от всяка точка на света и ще скъси драстично пътя между производители и потребители. Голямо предимство e възможността за интеграцията й с доказани търговски портали. Платформата представлява софтуерно приложение, осигуряващо виртуална информация за продуктите и дейността на заинтересованите представители на целевите групи – търговци и занаятчии от трансграничния регион.

Взаимодействието между традиционни форми на промоция, маркетинг и иновативни решения цели насърчаване на предприемачеството, даване на нова насока в развитието и повишаване на ефективността на малкия и среден регионален бизнес. Проектът дава повече възможности за самостоятелна заетост, трудова мобилност и надомна работа.

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *