185 четения

Николай Момъков донесе бронз на „Локомотив“ от Държавното първенство по борба

В продължение на четири дни спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица бе домакин на първенството при момчетата и в двата стила. 153 състезатели при класиците и 188 в свободния стил си разпределиха медалите.

Николай Момъков донесе бронз за домакините от „Локомотив” в категория до 57 килограма в свободния стил, където бяха събрани 28 момчета. Горнооряховският талант тръгна с три категорични успеха. В първата среща тушира Юсеин Юсеин от Хасково, след което последваха две победи с технически туш над Ерай Кямил от Разград и Бранимир Георгиев от Гълъбово. Полуфиналът обаче го изправи срещу най-сериозния съперник в категорията и бъдещ шампион – Калоян Атанасов от „Берое” (Стара Загора). Николай отстъпи и трябваше да се бори за третото – петото място с Берк Искандер от Хасково. Последва нова победа с технически туш и медал за Момъков. Бронзовият медалист получи поощрителна награда – чек от Ipo Credit, за да продължи да развива таланта си и да стигне до златен медал.

Мартин Милев от „Локомотив“ се бори за медал до 41 кг, но остана пети. Той също тръгна добре, побеждавайки с туш съперници от Стара Загора и Варна в първите два кръга. В третата среща обаче загуби от Димитър Бисерков от Сандански, който впоследствие стигна до финала и остана втори. За бронзовия медал Мартин се изправи срещу Николай Стефанов от АСК „Сливен”, но загуби срещата и остана пети в категорията.

За най-техничен състезател бе обявен шампионът до 75 кг Кристиян Кръстев от „Черноморец” (Бургас). Купата му бе връчена от заместник-кмета на Горна Оряховица Стефчо Алипиев. Генералният секретар на Федерацията по борба Валентин Райчев пък връчи купата за най-резултатен борец. Получи я Калоян Атанасов от „Берое” в категория до 57 килограма.

След две седмици Горна Оряховица и спортна зала „Никола Петров” са домакини на Държавното лично първенство по борба за момичета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!