187 четения

Петко Петков: „Да си кажем истината – чака ни тежък полусезон“

„Важното е „Етър“ да остане в „А“ група и постепенно да поставяме основи за нещо, което има перспектива“, категоричен е старши треньорът на „виолетовите“

 

Старши треньорът на „Етър ВТ“ Петко Петков коментира подготовката на отбора след завръщането от лагера в Турция. На практика до старта на първенството остават по-малко от десет дни, така че етърци вече трябва да се настройват за битка. „Виолетовите“ стартират в пролетния дял с гостуване на „Берое“ на 16 февруари, като мачът е от 12:00 часа. На 23 февруари от 16:30 часа е домакинството на „Лудогорец“. Съперниците са сериозни, с високи бюджети и цели, така че мачовете ще са трудни.

 

– Г-н Петков, какво предвижда програмата ви до старта на полусезона в Стара Загора?

– Две седмици остават до началото на първенството, в които ще продължаваме да обръщаме внимание на кондицията. Основно работим в игрови план. Тренировките ще бъдат тук, във Велико Търново. В събота ни предстои контролна среща с „Литекс“ в Ловеч и след това ще се готвим за гостуването в Стара Загора.

– Доволен ли сте от протичането на подготовката до момента?

– Най-вече съм доволен от това, че свършихме всичко планирано. Нямахме провалени мачове и тренировки, всичко бе по план. Времето бе благоприятно и свършихме основната работа от подготовката. Не само физическата, аз не разделям подготовката на отделни части. Всичко е важно за футбола, работим по всички аспекти в чисто игрови план, имаше и доста кондиция, и работа за сила… Това са нормални неща от този етап от подготовката. Радващото е, че нямаше сериозни контузии. Хубчев е единственият, беше много неприятно, че се случи така с него още първата седмица. Други травми нямаме. В Анталия имаше играчи с неразположение вследствие на вируси, но това са нормални неща през този период. Всички са здрави и чакат с нетърпение да се поднови първенството.

– Представянето в контролните срещи задоволи ли очакванията ви?

– Имаше доста хубави неща, но видях и такива, които трябва да изчистваме. Това е нормално на този етап. Направихме стойностни контроли срещу добри отбори. Получиха се динамични мачове, ние точно това търсехме – да има повече динамика в играта. Надявам се постепенно да изчистваме и подобряваме нещата и в кондиционен, и в игрови план.

– Наясно ли сте с основния състав?

– Искам да разчитам на една по-голяма група от 15 – 16 футболисти, които няма да се делят на титуляри и резерви. Повече играчи да бъдат готови да влизат и да играят, защото в първенството ще има много мачове.

– Доволен ли сте от новите попълнения?

– Доволен съм от старанието на всички нови момчета. Ясно е, че има период на адаптация, но имаме още две седмици и се надявам това по-бързо да се случи и наистина петимата да помогнат на „Етър“.

Засега няма да привличаме други футболисти, имаме достатъчно играчи и се надявам отборът да изглежда добре.

– Взехте ли решение относно петимата млади футболисти от школата, които водиха подготовка с вас?

– За мен винаги е било удоволствие да работя с млади футболисти. Кольо Станев си е част от отбора. Стелиян Добрев и Борислав Марков са двама перспективни играчи. Те продължават подготовката си с първия отбор, сигурен съм, че ще намират място и на терена. Байдаков и Цонев ще тренират с първия отбор, за тях ще се вземе допълнително решение.

– Вашата цел за пролетния полусезон?

– „Етър“ да е колкото може по-напред в класирането, но това е футбол… Трябва да си кажем истината – чака ни един тежък полусезон.

Доста далеч сме от първата шестица и ще играем във втората осмица. Това са реалностите. Там жребият ще определи групи в зависимост от класирането. Важното е „Етър“ да остане в „А“ група и постепенно да поставяме основи за нещо, което има перспектива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!