Самопрострелялият се мъж използвал самоделна пушка, съпругата му чула изстрела по телефона

САМОПРОСТРЕЛЯЛИЯТ СЕ В ГЪРЛОТО МЪЖ, ЗА ЧИЙТО ЖИВОТ СЕ БОРЯТ ЛЕКАРИТЕ В ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА, Е 42-ГОДИШНИЯТ Д. И. ОТ РЕСЕН, научи „Борба“. До опита за самоубийство се стигнало след семейна кавга, коментират жителите на селото.

В неделя вечерта Д. И. се карал по телефона с жена си, която била отишла до Самоводене. В изблик на ярост 42-годишният мъж налапал дулото на самоделно направена пушка и натиснал спусъка. Съпругата му чула изстрела в телефонната слушалка и веднага се прибрала вкъщи. Открила го да лежи облян в кръв в гаража и веднага сигнализирала на телефон 112.

Малко след 22:00 часа е приет в Спешното отделение, а след това опериран от шефа на Отделението по неврохирургия д-р Николай Мойнов и специализанта д-р Преслав Петков. Двамата успели да отстранят куршума, а след това е преместен в реанимация. Там е поставен на апаратна вентилация и продължава да е с опасност за живота. Засега медиците се въздържат от прогноза, но отчитат, че ако оцелее, вероятността да остане с трайни увреждания е голяма.

ИНЦИДЕНТЪТ СТАНА ТЕМА НОМЕР 1 В РЕСЕН И ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛОТО КОМЕНТИРАТ, ЧЕ ВЕРОЯТНО ПАТРОНЪТ, КОЙТО Д. И. Е ИЗПОЛЗВАЛ, НЕ Е БИЛ КАЧЕСТВЕН, КОЕТО ГО Е И СПАСИЛО ОТ СИГУРНА СМЪРТ. Хората предполагат, че опитът за самоубийство е бил планиран, но няма оставено предсмъртно писмо. По техни думи съпрузите изобщо не се разбирали и дори били разделени.

„Борба“ научи още, че самопрострелялият се е занимавал със строителство и дървообработване. Той бил известно време на гурбет в чужбина, но не му провървяло и се прибрал у нас. 42-годишният мъж е запален моторист и често споделял хобито с жена си. Двамата са родители на момиче, което е ученичка в осми клас.

БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ НА Д. И. СТАРТИРАХА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО МУ И ПОДПОМАГАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО. Във Фейсбук се разпространява зов за помощ, гласящ: „Да помогнем да се съберат парички за един добър човек! Който желае да дари средства, нека звънне на някои от телефоните 0877 243 909 или 0879 476 150! Помагайте! Благодарим!“.

Във вторник мотористи от града и региона се събраха на местна бензиностанция и отделиха пари за своя приятел.

Дарителница е поставена и в Центъра за работа с деца в Ресен.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *