Шефът на фонд „Земеделие” написа рок химн за родното си село Джулюница

Тодор Тодоров ще пуска патриотичното парче за първи път пред публика на кушиите за Тодоровден

 

ДЖУЛЮНИЦА СТАНА ПЪРВОТО СЕЛО В БЪЛГАРИЯ С РОК ХИМН. Автор на текста, музиката, изпълнител на парчето и видеото е шефът на фонд „Земеделие” във Велико Търново. 49-годишният Тодор Тодоров е и общински съветник в Лясковец и бивш кмет на Джулюница.

Песента се казва „Това е Джулюница” и вече има над 3400 гледания в YouTube от октомври м.г., когато е пусната в мрежата. Клипът е около 4 минути с уникални снимки на селото, а текстът описва всяко изображение. Стиховете са пълни с патриотични факти за историята на Джулюница. Селото е наречено „свещена земя”, „печат на всички във времето”, „носител на българския дух” и т.н. Гледайки и слушайки клипа, потъваш в „джулюнското време и джулюнския свят” и наистина се чувстваш българин.

„Официално химнът ще бъде пуснат по време на кушиите за Тодоровден в селото. Аз съм много щастлив и горд с това, което направих. В текста съм вкарал Старата могила, крепостите и находките в родното си село. Всички, които са слушали песента, ми казват, че наистина потръпват и тя е много прочувствена и патриотична”, каза още Тодор Тодоров. И скромно допълва, че родното село на Котоошу е единственото в България с рок химн.

ТОДОР ТОДОРОВ НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ БУДИ ЗАСПАЛИЯ БЪЛГАРСКИ ДУХ СЪС СВОИ ПЕСНИ. Миналата година издаде собствен албум „Великата България”. В края на годината заради общото звучене авторът бе обявен от радио „Зи рок” за съвременен будител, а парчето „Бъдеще ново” бе водещо в една от класациите на радиото. Земеделският шеф и активен политик може да свири на седем духови инструмента, но ползва само електрическа китара. Той се занимава с музика още като ученик в Икономическия техникум в Свищов, където е бил в училищния оркестър. За учудване на много хора двамата му синове обаче не се занимават с музика. Момчетата, на 17 г. и 14 г., са обаче шампиони по бокс и карате на много високо ниво, с гордост отбелязва известният им татко. „Винаги съм работил и правил това, което обичам и което ми носи радост и удоволствие. Вероятно по тази причина намирам време за своето хоби – музиката. Сега съм горд с рок химна за моето родно село, където живея и което не съм напускал никога”, подчерта още Тодор Тодоров.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *