1109 четения

В четири общини асфалтират и ремонтират с „коледните бонуси“ от правителството

ЕДНА ОТ НАЙ-РАЗБИТИТЕ СЕЛСКИ УЛИЦИ – ЦЕНТРАЛНАТА НА ШЕМШЕВО, ВЕЧЕ Е С НОВ АСФАЛТ. Цялостният ремонт на доскоро приличащата на лунен пейзаж отсечка е дело на най-голямата в региона пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“. Обновлението и създаването на местния спортен парк, както и изграждането на двата терена, са гордостите на кмета Кирил Ангелски, който лично следи всеки детайл от ремонтите. Средствата за реконструкциите бяха осигурени с постановление на Министерския съвет в края на годината и бяха като „коледни бонуси“ за жителите и гостите на четири общини в областта. Парите, които се осигуриха, са за преодоляване на последствията от бедствия. Те са за инфраструктурни и други обекти в населените места, които претърпяха сериозни поражения от летните проливни дъждове и градушки. Кметовете на пострадалите общини реагираха навреме и подадоха заявления пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии и благодарение на адекватната и бърза реакция на правителството средствата за ремонтите вече са осигурени.

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

520 350 лева са отпуснатите средства от кабинета за община Велико Търново. От тях 56 924 лева са парите за път I-4 Севлиево – Велико Търново в участъка край Ветринци. За възстановяване на две улици в селото се дават 16 004 лева.

248 520 лева са средствата от държавата за път III 303 Пушево – Шемшево, както и още няколко участъка в района. За възстановяване на пътя Пушево – Дряново/Керека – Шемшево – Велико Търново от км 8+300 през с. Шемшево до км 12+400 ще се вложат 198 702 лева.

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА

 

Държавата отпуска 901 158 лева за трансфер по бюджета на община Горна Оряховица. От тях 581 158 лева са за ремонт на МБАЛ „Свети Иван Рилски”. За възстановяване на улиците „Янтра”, „Пирин”, „Цар Освободител” и „Хаджи Димитър” в село Драганово ще се вложат 150 000 лева. 170 000 лева ще се използват за ремонт и възстановяване на улиците „Райко Даскалов”, „Черно море”, „Мир” и „Родопи” в Долна Оряховица.

 

ОБЩИНА ЛЯСКОВЕЦ

 

Трансферът по бюджета на Община Лясковец е в общ размер 190 581 лева. За аварийно-строителни и монтажни работи на водосток над дере в с. Добри дял на ул. “Славяни” средствата са 85 030 лева. За аварийно-строителни и монтажни работи на водосток над дере в промишлената зона „Честово” в град Лясковец и на ул. “Максим Райкович” средствата са 105 551 лева.

 

ОБЩИНА СВИЩОВ

 

199 588 лева е общата сума за община Свищов. Тя е за възстановяване на улиците „Хаджи Димитър”, част от ул. „П. Р. Славейков” и част от ул. „Стара планина”, както и на мост над дерето на ул. „Камчия” в село Морава.

С. НАЙДЕНОВ

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Един коментар за “В четири общини асфалтират и ремонтират с „коледните бонуси“ от правителството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *