Даниел Панов номиниран за ръководството на НСОРБ, с голям шанс е да оглави отново Сдружението на общините в България

Зам.-министър Деница Николова: „В. Търново и Русе са двигателите за растежа на целия район”

 

ДАНИЕЛ ПАНОВ Е НАЙ-АКТУАЛНАТА КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ (НСОРБ), като градоначалникът е напът да го ръководи за втори пореден мандат. Това показа проучване на „Борба“ сред кметове от пет области, които са на обучение в старата столица, провело се във вторник и сряда. Междувременно каращият трети мандат кмет на община Велико Търново бе номиниран от своите колеги за член на новия Управителен съвет на НСОРБ. В края на януари започна процедурата за обновяване на ръководните органи на Сдружението, което обединява всички 265 общини в страната.

Номинациите бяха направени в рамките на обучението, в което взеха участие кметове и председатели на общински съвети от 36-те общини от областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Русе и Разград.

Според Устава на НСОРБ общините от Северния централен район за планиране имат трима представители в УС на сдружението. За членове на бъдещия УС бяха издигнати кандидатурите на кмета на община Исперих Белгин Шукри, на кмета на община Велико Търново Даниел Панов и на д-р Юксел Ахмед – кмета на община Дулово.

Съгласно правилата на НСОРБ, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ предстои да бъдат предложени за гласуване от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в София.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РУСЕ ЩЕ БЪДАТ ЦЕНТРОВЕТЕ – ДВИГАТЕЛИ НА РАСТЕЖА, В СЕВЕРЕН ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН (СЦР) В ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД 2021 – 2027 г. Общините Габрово, Горна Оряховица, Свищов, Севлиево и Разград ще бъдат другите опорни центрове за развитие на района. Те ще получават директна подкрепа от Програмата за развитие на регионите за постигане на догонващ ефект. Това съобщи във Велико Търново зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова по време на заседанието.

Дострояването на автомагистрала „Хемус”, транспортният коридор Русе – Велико Търново и тунелът под Шипка са също записани като приоритетни в Регионалната схема за пространствено развитие на СЦР. Зам.-министърът съобщи, че в момента се подготвя съвместен проект между България и Румъния за прединвестиционно проучване на водния транспорт по Дунав и възможностите за изграждане на нови мостови съоръжения и пристанищна инфраструктура край реката. Над 3 милиарда лева се очаква да бъде бюджетът на ОП „Развитие на регионите”. Програмата ще осигурява финансиране в периода 2021 – 2027 година.

С. НАЙДЕНОВ

One thought on “Даниел Панов номиниран за ръководството на НСОРБ, с голям шанс е да оглави отново Сдружението на общините в България

  • 06.02.2020 в 12:30
    Permalink

    През април 2018г. Даниел Панов става „Доктор “ по национална сигурност в Националният военен университет. Дисертацията му е свързана с решаване на кризи при общински бедствия и аварии. Странно! Защото неговият зам. кмет. Георги Камарашев става професор с подобно съчинение, дори заглавието е същото. Кой от кого плагиатства не се знае. Знае се само, че Панов е кмет, а Камарашев, както обикновено е на две заплати– едната от Общината, другата от ВТУ. Назначен там от бившия ректор Пламен Легкоступ– без конкурс. Всичко е проверимо. В последните 5-6 г. Камарашев винаги е бил поне на три хранилки. Така е и сега – две заплати, плюс военната си пенсия, която не е малка.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *