382 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 07 февруари 2020 г. – 13 февруари 2020 г.

В петък ще има значителна облачност с временни разкъсвания. На места се очакват слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури сутринта ще бъдат между минус 5° и 0°. Максималните температури ще бъдат между 3° и 6°.

В събота ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури сутринта ще бъдат между минус 11° и минус 8° за централните части на Северна България и между минус 8° и минус 3° за северозападните райони на Северна България. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.

В неделя и през по-голамата чест от деня в понеделник ще преобладава време с незначителна облачност и ще духа слаб вятър без определена посока. Късно след обяд в понеделник облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник ще превали дъжд. Очаква се затопляне. В неделя минималните температури ще бъдат между минус 8° и минус 3°. Максималните ще бъдат между 2° и 5°. В понеделник минималните температури ще бъдат между минус 3° и 0°. Максималните ще бъдат между 5° и 8°.

От вторник до четвъртък времето ще се променя динамично, с временни увеличения на облачността до значителна и превалявания от дъжд и мокър сняг. По-съществени валежи се очакват в четвъртък. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°. Максималните ще бъдат между 2° и 5°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност със слаби превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

В събота ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 5°.

В неделя и през по-голямата част от деня в понеделник ще има незначителна облачност. В понеделник късно след обяд облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник ще превали дъжд, над 1800 м – сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Очаква се затопляне и максималните температури на 1200 м ще се повишат до 6°.

От вторник до четвъртък времето ще се променя динамично, с временни увеличения на облачността до значителна и превалявания, предимно от сняг. По-съществени валежи се очакват в четвъртък. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Очакват се краткотрайни повишения и понижения на температурата и температурите на 1200 м ще бъдат предимно между 0° и 7°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!