„Стена на славата“ изграждат във ВТУ

„СТЕНА НА СЛАВАТА“ ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕНА ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, стана ясно по време на срещата на зам.-ректора по учебната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Димитър Симеонов с група състезатели – медалисти на България. На стената ще бъдат поставени медалите, купите и другите награди, с които всички възпитаници на университета могат да се гордеят, каза доц. Симеонов.

Всички спортисти, с които той разговаря, са студенти във ВТУ в специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ във Великотърновския университет. И всички са носители на медали от републикански и от големи международни състезания в различни видове спорт.

Сред спортистите, водени от доц. д-р Светослав Стефанов, бяха Тинко Банабаков, Стефан Сандев, Клаудия Цанкова, Николай Колев, Петър Захариев, Стефан Данаилов, Радостин Веселинов, Тихомир Тотев, Владимир Вълчев, Павел Алексиев, Ганчо Евтимов, Милен Ванков. „За мен е огромна чест да видя толкова много изявени наши колеги, донесли слава и медали на България и на Великотърновския университет. Вашата професия и хоби осигуряват на университета много голяма популярност и слава. Зная цената, която плащате за всеки един успех, зная колко усилия полагате и през какви трудности преминавате. Затова искам да ви благодаря, че защитавате авторитета и името на Великотърновския университет като спортен център за подготовка на кадри“, каза в приветствието си заместник-ректорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.