81 четения

С благотворителна кампания горнооряховска гимназия набира средства за участие на отбор на световно ученическо първенство

Благотворителна кампания за набиране на средства стартира горнооряховската ПГЕЕ „М. Ломоносов”. Парите са необходими за участието на хандбалния отбор за юноши на Световното ученическо първенство. Точно преди две години юношите на Електротехникума се изправиха срещу връстници от цял свят на световното в Катар. Веднага след това и следващото поколение спортни таланти на горнооряховското училище спечели квота за световното.

Както преди две години, така и сега отборът, с който работят учителката по физическо възпитание Искра Благинова и треньорът на ХК „Локомотив” Йордан Димитров, има нужда от осигуряване на средства за участието в първенството.

Шампионатът през 2020 г. ще е в сръбската столица Белград от 29 юни до 8 юли. При юношите българският представител е отново отборът на ПГЕЕ „Ломоносов”, който спечели държавните финали на „Ученически игри 2019” във възраст 8 – 10 клас.

Министерството на образованието поема част от разходите, включително транспорта. Всички отбори обаче трябва сами да осигурят таксата за участие – 50 евро на ден за всеки член на групата. На практика това означава, че горнооряховският отбор трябва да има близо 10 000 лева, за да участва в първенството.

Затова ПГЕЕ „Ломоносов” и неговият спортен клуб „Жица” започват кампания, за да наберат необходимите средства за хандбалистите. Първата проява от тази кампания ще бъде демонстративен мач на поколенията, в който ще се срещнат момчетата, играли преди две години в Катар, и отборът, който трябва да замине за Сърбия. Срещата е на 19 февруари от 18 часа в спортна зала „Никола Петров”. Веднага след това ще има и благотворителен коктейл, кетърингът за който се осигурява от учениците на ПГЕЕ. Поканени са приятели на спорта, бизнесмени, фенове. Идеята е много хора да се ангажират с кампанията и с малки жестове да се постигне голямата цел – отбор на ПГЕЕ отново да е на световно първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *