„Епъл“ е с шампионската титла на Зимния турнир, Васил Боев и Даниел Димитров взеха индивидуалните призове

Оспорвани мачове определиха крайното класиране в тазгодишното издание на Зимния турнир по футбол в ДКС „В. Левски“. Срещата за третото – четвъртото място започна успешно за „Тера Трак”, но завърши победно за „Табако Трейд”. Великотърновци доминираха в началото на двубоя и още в 5-ата минута откриха резултата чрез Мартин Иванов, който получи пас отдясно за 0:1. В отговор тръмбешчани нацелиха греда, а двамата вратари Анатоли Гугов и Радослав Рашков спасиха опасни удари.

След почивката „Табако Трейд” натисна и в 23-тата минута след късо изпълнение на свободен удар Иван Иванов изравни – 1:1. В 35-ата минута след двойно подаване Борислав Иванов с удар от въздуха донесе победата с 2:1 и третото място за „Табако Трейд”.

На финала „Епъл” (Джулюница) се наложи след дузпи със 7:6 над „Лайтс“, като редовното време завърши 1:1. Първото полувреме премина позиционно, като съперниците се опитваха да се излъжат. За „Лайтс” удар на Чирпанов бе спасен от вратаря Васил Боев, а за „Епъл” Георги Иванов стреля до гредата. Втората част тръгна със солова акция на Георги Иванов, който залъга, нагласи си топката на левия крак и стреля от дистанция за 1:0. На практика изстрелът му намери долния ляв ъгъл и не остави шансове на Иван Христов. Малко по-късно Георги Иванов влезе отляво и шутира по диагонала, но този път гредата.

„Лайтс“ потърси изравняване и се наложи на Васил Боев да спасява удари на Красимир Гавазов и Емил Копаранов. В 39-ата минута Тодор Чирпанов бе оставен да стреля отдясно и топката намери целта 1:1. В оставащото време великотърновци потърсиха развръзка, но гредата помогна на „Епъл“ и се стигна до удари от бялата точка за определяне на краен победител. Дузпите държаха публиката в напрежение, като чак деветите удари решиха спора в полза на джулюнчани със 7:6 и общ резултат 8:7.

За „Епъл“ точни от седмия метър бяха Людмил Петров, Станимир Андреев, Даниел Димитров, Калоян Калчев, Милен Иванов, Дончо Дончев и вратарят Васил Боев. Пропуски направиха Цветомир Додуров и Георги Иванов.

За „Лайтс“ дузпите си вкараха Свилен Василев, Красимир Гавазов, Емил Копаранов, Пламен Костадинов, Тодор Чирпанов и Ивайло Петров. Пропуснаха Светослав Караиванов, Петър Андреев и вратарят Иван Христов.

Купата на победителите, златните медали и премия от 400 лева бяха връчени от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев. Васил Боев от „Епъл” получи статуетка и премия за най-добър вратар, а съотборникът му Даниел Димитров – също статуетка и премия за голмайстор на турнира с 12 попадения.

„Лайтс” бе отличен с купа, сребърни медали и премия от 300 лева, като наградата си великотърновци получиха от секретаря на Зоналния съвет Игор Бакьов.

За третото място „Табако Трейд“ взе купа, бронзови медали и 200 лв. от бившия етърец Трендафил Коцев, а за „Тера Трак” остана премията от 100 лв. за четвъртата позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *