БСП гласи „ход с дамата“ в местното ръководство

Шестима са засега кандидатите за общински лидер в старата столица

 

ШЕСТИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО ТОЗИ МОМЕНТ, като най-спряганото предварително име за поста е това на Валерия Дончева. „Ход с дамата“ наричат предстоящия избор силните хора в търновската организация, търсейки умишлен аналог и проекция на местно ниво с националния лидер Корнелия Нинова. Пленумът на социалистите, който се проведе в събота, обаче удължи срока за подаване на кандидатури до 14 февруари. Точно един месец по-късно ще се проведе и отчетно-изборната конференция на Общинския съвет, на която ще бъде избран новият председател, както и всички контролни органи на организацията. Тогава ще бъдат избрани делегатите за предстоящия конгрес и ще стане ясно кого търновските социалисти ще пратят в Националния съвет и кого ще подкрепят за председател на Националния съвет на партията, каза настоящият общински лидер Стефан Антонов и потвърди, че този пленум е много важен, защото партията ще избере ръководните си органи за следващите четири години.

Засега най-голяма е подкрепата за Корнелия Нинова за нов мандат като лидер на БСП. Другите имена на този етап са Кирил Добрев и Калоян Паргов.

Стефан Антонов, Валерия Дончева, Мариана Бояджиева, Стоян Витанов, Димитър Чолаков и Михаил Михалев на този етап се борят за позицията председател на Общинския съвет на БСП. Стефан Антонов ръководи общинската организация, след като колегата му Стефан Стефанов замина за Великобритания и в момента е общински съветник. Съветници в новия местен парламент са и Валерия Дончева, и Стоян Витанов. Мариана Бояджиева е член на Националния съвет, Димитър Чолаков е член на общинската организация, а Михаил Михалев е настоящият лидер на младежите в БСП. Младежката организация предстои да направи своето отчетно-изборно събрание в края на февруари, когато ще бъде избран нов председател.

2 коментара за “БСП гласи „ход с дамата“ в местното ръководство

  • 10.02.2020 в 10:47
    Permalink

    Най – голямата подкрепа и най – много номинации има МИХАИЛ МИХАЛЕВ за председател на Общинския съвет. Напълно заслужено и повече от основателно. Статията е манипулативна, няма нищо общо с обективната истина и има за цел да въведе в заблуждение назапознатите.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *