Ивелина Радионова представи новата си книга „Писано с огън“

НОВАТА СИ КНИГА „ПИСАНО С ОГЪН“ ПРЕДСТАВИ В СЪБОТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИВЕЛИНА РАДИОНОВА. Тя зарадва почитателите и приятелите си в старата столица с част от историите, по които е създала разказите в сборника си. „Някои от разказите са художествена измислица, но някои са истина. Във всичките ми книги е така и хората знаят. Започнаха да ме търсят, за да ми разказват случки от своя си живот, от животите на близки и приятели и някои от тях аз превръщам в сюжети“, обяснява Ивелина Радионова.

От 1873 г. е една от истинските истории, по които тя е написала разказ в „Писано с огън“. Наследница на жената, описана в сюжета, открила Ивелина Радионова, за да й разкаже невероятната история на Рада от Плиска. „Когато всичко това се случило, Рада била още мома. Останала сираче от малка, тя отгледала братята си. Когато пораснала и се разхубавила, синът на пашата я поискал за жена. За да я спасят, когато пашата дошъл да я вземе за сина си, попът и клисарят я увили в рогозката. После я скрили в манастир, където тя се подготвила за учителка и където срещнала други момичета с изключителни съдби. Върнала се у дома чак когато се омъжила и се сдобила с дете“, разказва Ивелина Радионова.

„Писано с огън“ е 11-ата книга на авторката от Провадия. Тя пише най-често разкази, но има издадена една стихосбирка и една повест. Почти всичките й книги излизат с рисунка на младо момиче, облечено в българска носия, на корицата. „Защото темата за патриотизма ме занимава също толкова силно, колкото и темата за любовта. Да говорим за чест, е важно, защото само така можем да съхраним себе си като българи и България“, категорична е Ивелина, която гостува в търновския „Клуб 7“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Снимка авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *