54 четения

Организират анти-СПИН кампания във Велико Търново и Горна Оряховица

ПО ПОВОД 14 ФЕВРУАРИ – ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ, В СТАРАТА СТОЛИЦА И ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯ ГРАД ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННАТА анти-СПИН КАМПАНИЯ „Пияни от любов“. Проявите се организират от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, двете общини, младежките домове в двата града, великотърновския Градски ученически парламент, БМЧК и Центъра за междуетнически диалог „Амалипе“.

Акцията първо ще се състои в Горна Оряховица на 12 февруари от 11:30 часа. В центъра на града доброволците ще раздават информационни материали по темата, а в 13:30 часа там ще бъде разположен мобилният кабинет на РЗИ, в който ще се предлага безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН. Резултатите стават готови само за няколко минути, а за целта се взима капка кръв от пръста.

На 14 февруари кампанията ще се проведе в старата столица. В центъра на града организаторите ще информират преминаващите за превенцията срещу болестта. В 13:30 часа там ще пристигне мобилният кабинет за провеждане на тестове за наличие на СПИН, а в 16:00 часа пред МДТ „Константин Кисимов“ отваря благотворителен базар.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!