Спорт

Почитаме Трифон Иванов на 13 февруари, футболен терен вече носи името му

Възпоменателна церемония в памет на Трифон Иванов ще се проведе на 13 февруари във Велико Търново. Тогава се навършват четири година от преждевременната кончина на легендарния български футболист и почетен гражданин на старата българска столица. Съорганизатори са Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Спортното училище „Георги Живков“. В ранните сутрешни часове до новия футболен терен с изкуствено покритие, който след решение на Общинския съвет носи името на Железния защитник, ще бъде подреден траурен кът, пред който да бъдат положени цветя. В 11:00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на Трифон Иванов, след което ще бъде осветен футболния терен.

В памет на Трифон Иванов Община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на ФК „Етър ВТ“, организира футболен турнир, поставена бе паметна плоча на стадион „Ивайло“. Новият футболен терен до Спортно училище „Георги Живков“ вече носи името на екскапитана на националния тим на България.

One thought on “Почитаме Трифон Иванов на 13 февруари, футболен терен вече носи името му

  • Какво става с автобусна та линия В. Търново-Полски Тръмбеш, която минава през Паскалевец, Горна и Долна Липница и О бединение…..????

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *