Спорт

Тотална хегемония на АСК „Търново мотор спорт“ в шампионата по дрифт

С куп награди се прибра екипът на АСК „Търново мотор спорт“ от годишната церемония на Българската федерация за автомобилни спортове, на която бяха отличени най-добрите във всички възрасти и дисциплини за 2019 г. Тържеството във Варна откри шефът на БФАС Владо Илиев. Представителите на великотърновския клуб обраха призовете при дрифтърите, където хегемонията им е пълна.

„Търново мотор спорт“ е отборен първенец в класовете Про 1 и Про 2, като председателят му Петко Петков получи трофеите. На трето място в клас Про 1 е отборът на автомобилен спортен клуб „Старт М Криводол“. Втори е „Дамсацена Алба“.

Трети в клас Про 2 е отборът на „Враца дрифттийм“, втори е АСК „Скорпион“.

Индивидуално в клас Про 1 челната тройка за годината бе окупирана от състезатели на клуба от старата столица. Победител очаквано е Павлин Пенев, следван от Емил Петков и Недко Буюклиев.

В клас Про 2 купата за първото място стана притежание на Мартин Николов от „Търново мотор спорт“.

Клубът взе и още една награда, тази за най-добре организирано състезание – първата офроуд надпревара „Трявна 4 х 4“. В двудневното състезание премериха сили участниците на крос кънтри, трофи и начинаещи по специално горско трасе. Проведе се и затворен кръг с преодоляване на препятствия на полигона до село Черновръх.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *