13782 четения

Семейство – общинарка и лесничей, спечели 2,2-та млн. лв. джакпот от тотото

Пепа и Дончо Дончеви захвърлили фиша вкъщи, за малко да не го намерят

 

ПОЯВИ СЕ МИСТЕРИОЗНИЯТ ТОТОМИЛИОНЕР НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ЗАГАДКАТА ОКОЛО ТАЙНСТВЕНИЯ ПЕЧЕЛИВШ, който не се появи половин месец, за да си получи крупната печалба, вече е разгадана. Оказа се, че зад печелившия фиш от осмия за годината тираж стоят не един, а двама победители – семейство Дончеви. Те удариха шестицата от тотото още в началото на 2020 г. и грабнаха над 2,2 млн. лв. Припомняме, че в два поредни тиража бяха спечелени джакпотите от играта „Тото 2 – 6/49“ на обща стойност над 8,7 млн. лв.

Пепа и Дончо Дончеви са от град Велико Търново. Той работи като лесничей, а тя – в Община Велико Търново. Семейството им е четиричленно. Имат две прекрасни момичета – на 14 и на 18 години.

Историята около печалбата на тотомилионерите е изключително интересна.

ДОНЧЕВИ СА ПУСНАЛИ ФИШ ЗА ПЕТ ТИРАЖА, А ПОСЛЕ ГО „ЗАХВЪРЛИЛИ“ ВКЪЩИ. След тегленето на печелившите числа в неделя – 26 януари, пропуснали да проверят дали печелят. На следващия ден Пепа чула, че новият милионер е от Велико Търново, а фишът е пуснат в близкия до дома им тотопункт в кв. „Бузлуджа“. Това я накарало да се замисли и да потърси вече изтеглената печеливша комбинация. Приготвила я, но решила да дочака връщането на съпруга си. Казала си, че късметът ще й се усмихне само ако заедно с Дончо довършат започнатата екипна работа. Когато той се прибрал вкъщи, тя веднага го посрещнала с фиша. И започнали отборната проверка – тя чете изтеглените, той сверява попълнените числа. Първоначално Дончо се усъмнил, че съпругата му е подготвила първоаприлска шега. Проверили числата още веднъж и… останали безмълвни. Разбрали, че всъщност именно те са спечелили 2 200 163 лв. от играта „Тото 2 – 6/49“ и са се наредили на 107-ото място в класацията на тотомилионерите на България.

„Чувстваме се чудесно и много се радваме. Печалбата определено е голяма, но по никакъв начин няма да ни промени“, сподели семейството за милиони.

Дончеви все още не са решили какво ще направят със спечелените над 2 млн. лв., но едно е сигурно – ще отидат на семейна екскурзия, заедно с двете си дъщери. А честта да изберат дестинацията се пада на младите попълнения в семейството. Като основен приоритет при разпределянето на милионите Дончеви са поставили образованието на своите момичета.

Щастливото семейство пожелават на всички участници в игрите на „Спорт тото” много здраве и по много от техния късмет.

Седмица по-рано джакпотът от играта „Тото 2 – 6/49“ беше спечелен. Късметлията от град Разград все още не е разкрил самоличността си. Законовият срок за заявяване на печалба е до 45 дни. Очаква се скоро той също да се разкрие.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Семейство – общинарка и лесничей, спечели 2,2-та млн. лв. джакпот от тотото

 • 11.02.2020 в 16:21
  Permalink

  По-добре да си седят на задника , ако им е мил живота. Ще лепнат коронавируса някъде и ще го донесат и у нас.

  Отговор
 • 12.02.2020 в 21:00
  Permalink

  Честито! Със здраве да си ги харчат за тях и децата. Ето това е истинска печалба, а не като талончетата на Черепа.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *