421 четения

580 хил. лв. вложиха за ремонт на болницата в Г. Оряховица

Изцяло обновено е родилното отделение

 

ФИНАЛИЗИРАХА РЕМОНТА НА ПОКРИВА НАД РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА и реновирането на битовите условия в звеното. Крайният резултат бе инспектиран лично от кмета на града инж. Добромир Добрев.

„Радвам се, че проектът за ремонт на покрива на болницата вече е реализиран и родилното отделение, както и гинекологичният сектор, са вече обновени. За нас това е много важно, тъй като тук се ражда животът и тук нашите деца поемат първата глътка въздух. Сега приоритет за нас е и ремонтът на покрива над детското отделение, както и неговото обновяване. Продължаваме поетапно да инвестираме в здравното заведение, както сме го правили и досега“, коментира градоначалникът.

За ремонта са оползотворени 580 000 лв., отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Фирмата изпълнител бе „Интерхолд“ ЕООД – София, която в началото на септември миналата година стартира възстановителните работи. Таванът над родилното отделение преди това не е бил обновяван от основаването на лечебното заведение и през студените месеци често се е случвало да има течове в болничните стаи.

В отделението е подменена също старата дограма на прозорците и вратите, сложени са окачени тавани, боядисани са всички помещения в структурата. Подменени са осветителни тела, фаянсът и санитарното обзавеждане, сменени са радиаторите и са поставени нови подови настилки.

Предстои почистване и мебелиране на стаите.

В ОБНОВЕНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ЩЕ ИМА И НОВА СИСТЕМА НА ОРГАНИЗАЦИЯ – НОВОРОДЕНИТЕ ВЕЧЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАЕДНО СЪС СВОИТЕ МАЙКИ в една стая веднага след раждането.

Предстои обособяването и на кабинет, в който ще се консултират семейства с репродуктивни проблеми. Ще продължи и традицията на „Дни на отворените врати“ за бъдещи родилки.

От началото на година в отделението са се родили 33 бебета.

Оттук нататък местната власт ще търси възможности за финансиране и за осигуряване на енергийна ефективност на цялата сграда.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!