204 четения

Академичният дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново, проведе първа за годината работна среща

Първо за годината заседание проведоха членове на Академичния дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново. Участие в работната среща, провела се в понеделник вечерта, взеха народният представител и член на Парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова, Пенка Игнатова – директор на образователната дирекция в Община В. Търново, председателят на групата на ГЕРБ във ВТОбС и докторант на НВУ Деян Хаджийски и др.

Дискусионният клуб е гражданска организация на колегиална основа и бе създаден преди близо 10 години, за да обедини представители на висшето образование, които симпатизират на идеите на ГЕРБ. Участващите в него преподаватели, студенти, докторанти имат за цел да работят в тясно сътрудничество с местната структура на най-голямата партия и с народните представители, за да предлагат обратна връзка и креативни виждания в сферата на образованието.

Сега клубът се разширява, като в него вече участват също и представители на началното и средно образование. На работната среща присъстваха училищни директори от региона, а също и представители на великотърновското Сдружение на младите учители.

Участниците в срещата обсъдиха някои влезли наскоро нормативни промени, както и новостите в Закона за висшето образование, които тази седмица предстои да бъдат предложени за гласуване в Народното събрание.

Необходимостта от постигането на баланс между образованието и реалните нужди на пазара на труда бе сред най-обсъжданите въпроси. Една от приоритетните за страната ни професии например е учителската, тъй като все още се отчита тенденция на застаряване на кадрите, единодушни бяха присъствалите на срещата. Те се обединиха и около мнението, че още усилия трябва да бъдат насочени към ранното кариерно ориентиране на учениците.

Депутатът Станислава Стоянова декларира пред своите съмишленици готовност да посрещне в Народното събрание нови ученически групи от региона. По нейна покана вече са организирани десетки такива посещения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!