78 четения

Британците бойкотират Деня на Свети Валентин

Британците, на които им е дошло до гуша от романтичните клишета и от натиска да правят сантиментални жестове, са обявили бойкот на празника Свети Валентин, пише в. „Дейли стар“.
Резултатите от проучване, направено от сайта за запознанства Happn, показват, че само един на десет души има готовност да демонстрира романтичната си страна в Деня на влюбените.
Повечето жители на Острова са на мнение, че празничната романтика е отживелица и загуба на пари.
Около 70 процента от анкетираните признават, че Денят на Свети Валентин им излиза твърде скъпо.
Две трети от представителите на поколението Y не възнамеряват да пращат валентинки за празника. Според 40 на сто тази практика облагодетелства основно производителите на картички. Милениалите освен това смятат за старомодни кавалерски жестове като носенето на подарък или придърпването на стола, за да седне дамата.
„Въпреки че резултатите могат да се сторят потискащи на заклетите романтици, истината е, че хората не желаят да се чувстват притиснати от един-единствен ден в календара, за да засвидетелстват любовта си. Социалният натиск утежнява и положението на необвързаните хора, карайки ги да занижат самооценката си. Тази година забравете за сърчицата и цветята и независимо дали сте с партньора си или таите надежда за романтика, не забравяйте да насочите вниманието към най-важната любов в живота си – тази към себе си“, отбелязват авторите на проучването.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!