43 четения

Свищовските читалища взеха решение за разпределението на субсидиите си

Заседание на 16-членната комисия, назначена със заповед на кмета на община Свищов, се проведе във вторник. На нея бяха взети решения за разпределението на средствата за делегираната държавна дейност „Читалища“ за 2020 година. На заседанието присъстваха също кметът на Свищов Генчо Генчев, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, читалищни служители, председатели и секретари на читалищата, читалищни настоятели и кметове на кметства.

„Ремонтите на трите читалища в селата Ореш, Царевец и Вардим вече са факт и ще продължим в тази посока да подобряваме материалната база във всички читалища на територията на нашата община“, категоричен бе кметът Генчо Генчев и допълни, че вече са насочени усилия към реализирането на проекти, свързани с Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

На проведеното заседание, освен разпределението на средствата за делегираната държавна дейност за 2020 година, бе направен избор на работна група за следващите три години и бяха приети критерии за разпределение на средствата за делегирана държавна дейност „Читалища“. Също така беше уточнено къде и кога ще се проведе Общинският празник на читалищната художествена самодейност и бе конкретизиран срокът за номинации на активни читалищни деятели по случай 24 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!