Апелативният съд потвърди: 22 г. затвор за убиеца на пастир в Хотница

Апелативният съд потвърди 22 години затвор за рецидивиста Васил А., който уби по жесток начин с тесла пастир в Хотница. 53-годишният убиец, който преди това злодеяние има 56 криминални регистрации и присъди, се е признал за виновен и е поискал съкратено съдебно следствие по време на делото в понеделник. С присъдата Васил М. А. е признат за виновен, че на 14.10.2018 г. умишлено умъртвил 71-годишния Живко Александров.

На този ден мъжът издъхна в болницата на областния град, след като на 4 октомври бе зверски пребит във ферма в Хотница. В помещение в стопанския двор той е бил ударен в главата най-малко с три силни удара с тесла, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост.

След убийството Васил в пияно състояние задигнал от пастира пари и вещи на обща стойност 519 лева и след това избягал с такси в хотел в Габрово, където бе арестуван. За обира съдът му дава 6 години и 8 месеца. Налага обаче общото наказание за двете престъпления от 22 години, които трябва да бъдат излежани при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *