170 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 14 февруари 2020 г. – 20 февруари 2020 г.

В петък преди обяд облачността ще се увеличи. След обяд ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури в северозападните райони на Северна България ще бъдат между 5° и 10°. В централните части на Северна България ще бъдат между 10° и 15°.

В събота сутрин валежите ще спират. През деня навсякъде ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между и 4°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°.

От неделя до вторник ще има незначителна до променлива облачност. В неделя и понеделник ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде до умерен. Минималните температури ще бъдат между и 5°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

В сряда преди обяд облачността ще се увеличи и след обяд ще бъде значителна. През деня със слаб до умерен вятър от запад-северозапад ще нахлува по-хладен въздух. Вечерта и през нощта срещу четвъртък на места ще превалява дъжд и мокър сняг. Минималните температури ще бъдат между и 5°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°.

В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и мокър сняг. Очаквано количество на валежите – около и над 10 л/кв.м. Предимно в полупланинските райони ще се образува снежна покривка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 3° и 6°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък преди обяд облачността ще се увеличи. След обяд ще има значителна облачност и ще превалява дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7°, след обяд температурата ще се понижава.

В събота ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2°.

От неделя до вторник ще има незначителна до променлива облачност. В неделя ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурата ще се повишава и максималните на 1200 м в неделя ще бъдат около 11°. В понеделник и вторник ще духа умерен до силен вятър запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 13°, във вторник след обяд температурата ще се понижава.

В сряда облачността ще се увеличи до значителна и вечерта и през нощта срещу четвъртък ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен вятър запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°, през деня температурата ще се понижава.

В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!