283 четения

В Павликени чакат обходен път, тежки камиони съсипват сега центъра на града

Явор Божанков по време на приемната си: „Липсата на обходен път е сред основните проблеми на хората”

 

МНОЖЕСТВО АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ ПОСТАВИХА ПРЕД ДЕПУТАТА ЯВОР БОЖАНКОВ ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ПРИЕМНАТА МУ В ПАВЛИКЕНИ, която се проведе в началото на седмицата.

Основна тема се оказа липсата на обходен път на града, който да поеме тежкотоварния трафик. Гражданите са притеснени, че ако не бъде довършена започнатата преди около 40 години отсечка, преминаваща покрай населеното място, тежкотоварният трафик ще съсипе още повече Павликени. Кметът Емануил Манолов вече депозира в регионалното министерство подписка, подкрепена от над 3500 души за изграждането му.

Основното притеснение на местните е, че се очаква по-голям поток тежкотоварни автомобили да използват градската пътна мрежа предвид предстоящото изграждане на автомагистрала „Хемус“ и находищата на базалт, намиращи се на територията на общините Павликени и Сухиндол.

ПОДОБНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ТРАФИКА БИ ДОВЕЛО ДО УВРЕЖДАНЕ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА В ГРАДА, ЩЕТИ ПО ДОМОВЕТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, КАКТО И ДО ЗНАЧИТЕЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО.

Явор Божанков пое ангажимент да съдейства по така изложените проблеми с пътя, като припомни, че преди година е поставял този въпрос в Народното събрание с цел отделяне на средства от държавния бюджет за изграждане на цитираната отсечка, част от републиканската пътна мрежа.

Личен казус на жена от с. Върбовка трогна народния представител от „БСП за България”. От години тя се опитва да настани сина си в защитено жилище, тъй като психичното му разстройство се характеризира с висока степен на агресивност към околните. Болният неведнъж е прибягвал до агресия спрямо граждани, ученици и служители на реда. С казуса, оказа се, са запознати и Община Павликени, откъдето също търсят решение, но проблемът е в липсата на места в специалните заведения за психично болни.

„Проблемът е съществен и е нужно всички институции да работят за решаването му. Нека не позволяваме отново да се случи трагедията от 2014 г., при която бе застрашен животът на ученици от Лясковец, а едно семейство остана почернено завинаги”, припомни Божанков и пое ангажимент лично да съдейства на разтревожената гражданка и на Община Павликени в комуникацията с институциите.

На дневен ред бе поставен и проблемът с безстопанствените кучета. Посетителите на приемната споделиха, че намират за неефективно сега действащото законодателство. Според гражданите контролът по регистрацията е невъзможен, което реално я превръща в доброволна, а не задължителна. Необходимостта от законодателна промяна е очевидна, тъй като едно по-ясно регламентиране би довело до по-добра среда, както за хората, така и за животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *