122 четения

„Не отиваме в Стара Загора с наведени глави, надявам се да спечелим точки“

Старши треньорът на „Етър ВТ“ Петко Петков уважи заедно с помощниците си и целия отбор церемонията в памет на Трифон Иванов, проведена на изкуствения терен по футбол във В. Търново, който носи името на железния защитник.

„Надявам се сред младите играчи да има наследник на Трифон. Надеждата на всички нас, треньорите, е да се появи отново едно такова поколение или поне един футболист от ранга на Трифон Иванов, за да може да радва хората и да имаме успехи в националните отбори.

Трифон беше изключителен характер, истински боец на терена. Познаваха го по цял свят с неговото сърце и себераздаване. Мисля, че това са основните неща, които липсват на днешните футболисти“, коментира Петко Петков. Веднага след освещаването на терена той коментира предстоящия в неделя мач с „Берое“ в Стара Загора и проведе тренировка на отбора.

„Надявам се отборът да е готов и физически, и психически за първия мач. Освен трайно контузения Хубчев всички футболисти са здрави и готови за игра. Понаруши ни се подготовката заради метеорологичните условия, но направихме последната контрола.

Не деля мачовете на лесни и трудни, във всеки един мач, от който може да се взимат точки, ще дадем всичко, което зависи от нас.

Имахме време да разузнаем „Берое“, гледахме всичките им контролни срещи. Имат седем нови футболисти, с добри качества, отбор със солидно финансово обезпечаване, което им позволява да привличат по-класни играчи. В крайна сметка играта е футбол и аз се надявам „Етър“ да даде всичко от себе си и да успеем да спечелим точки. Ние, ако отиваме с наведени глави, ще сме предварително загубили мача“, заяви Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!