Петър Петков донесе бронз на горнооряховската борба от шампионата в свободния стил за кадети

Бронзов медал за горнооряховския „Локомотив” от Държавното лично първенство по свободна борба за кадети (9 – 10 клас) донесе Петър Петков. 190 състезатели от близо 50 клуба излязоха на тепиха в Бургас, за да разпределят отличията.

Горнооряховският състезател започна в категория до 71 килограма със загуба от Радомир Стоянов от Стара Загора. Впоследствие обаче Стоянов стигна до шампионската титла и спечели купата за най-техничен състезател на турнира, така че издърпа Петков до репешажите.

В първата репешажна схватка „локомотивецът” тушира Георги Бецановски от клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев” (В. Търново). Последва победа по точки на Ахмед Ангелов от Димитровград. За бронзовия медал Петър трябваше да се бори с Мустафа Мустафа от клуб „Станка Златева”, но заради лекарска забрана за противника му спечели медала без борба.

Христо Христов от „Локомотив“ започна с туш над Николай Николов от Айтос в категория до 51 кг. След това обаче загуби от Ерджан Неджебов от Разград и остана 7-и в категорията.

До 60 килограма Денислав Папов зае осмо място след туш над Стоян Стоянов от Нова Загора и загуба от Халми Халми от Русе.

В събота Горна Оряховица ще е домакин на Държавното лично първенство за момичета и кадетки. Очакват се около 150 състезателки в двете възрасти. Схватките започват в 10 часа и ще продължат до излъчването на победителите без прекъсване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *