287 четения

Прочутият диригент Йордан Камджалов идва за „Сцена на вековете“

Фестивалът навършва 35 г. и започва това лято с българско оперно заглавие

 

35 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ПРАЗНУВА ТАЗИ ГОДИНА ЛЕТНИЯТ ОПЕРЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“. Програмата на атрактивното събитие ще бъде представена официално на Туристическата борса във Велико Търново.

По повод кръглата годишнина фестивалът ще започне с българско заглавие – операта „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров. Почитателите на оперното изкуство ще могат да гледат две представления на спектакъла – на 10 и 11 юли.

В продължение на два месеца през лятото на откритата сцена на крепостта Царевец свои продукции ще представят държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, Театрално-музикалният продуцентски център – Варна, а специален гост ще е Фестивал „Пучини“ – Торе дел Лаго (Италия).

В афиша на музикалния форум са оперите „Трубадур“ от Джузепе Верди, който е на 18 юли, „Ловци на бисери“ от Жорж Бизе на 25 юли и оперетите „Прилепът“ от Йохан Шраус – на 31 юли, и „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах, която е на 26 август.

За първи път на откритата сцена в крепостта Царевец ще гостува един от значимите световни оперни форуми – италианският фестивал „Пучини“, който ще представи на 8 август една от най-популярните опери на всички времена – „Мадам Бътерфлай“.

„Сцена на вековете“ 2020 ще завърши на 3 септември със симфоничен концерт „Девета симфония от Лудвиг ван Бетховен“, който ще бъде дирижиран от маестро Йордан Камджалов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *