Месечен хороскоп за февруари 2020 г.

Лунна диета през февруари:

В дните от 1 до 8 февруари и от 23 до 29 февруари Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да активирате метаболизма си. В дните от 9 до 22 февруари Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от излишните килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 8, 9, 16, 17, 18, 26, 27 февруари. Подходящите дни за лунна диета този месец са 2 февруари – фаза първа четвърт, 9 февруари – фаза пълнолуние, 16 февруари – фаза последна четвърт и 23 февруари – фаза новолуние. На 13 февруари можете да стартирате Житния режим на Петър Дънов, който традиционно се прави през този месец.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 2, 3, 8, 11, 12, 13, 19, 20, 28, 29 февруари. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 6, 7, 14, 15, 22, 23, 24 февруари.

Важни звездни аспекти през месеца:

2 февруари. Венера и Плутон са в секстил. След напрежението в любовните взаимоотношения в края на февруари сега идва момент на затишие. Този аспект носи обновление във връзките, нови страсти и импулси. Преоткрийте половинката си. Венера носи страст и силна сексуалност.

4 февруари. Венера е в секстил със Сатурн, Меркурий навлиза в Риби. Подходящо време за изпитване честността във взаимоотношенията – и деловите, и личните. Очаквайте доходи, които не бива да раздавате, ако някой ви помоли за заем. Заделете ги за черни дни или си купете нещо за себе си.

5 февруари. Меркурий е в секстил с Уран. Ще се сдобиете с нова информация. Възможно е да се потвърди ваше мнение или твърдение, което сте изрекли съвсем наскоро, като вие излизате правите в случая. Планирайте месец февруари така, че да ви стига времето за всичко.

8 февруари. Венера навлиза в Овен. Носи силна възбуда, импулс в сферата на личните и професионалните взаимоотношения. Възможно е да почувствате желание за пълна автономност, вярвайки в своята еднолична правота. Допитвайте се и до чуждото мнение, за да не изпаднете в заблуди.

17 февруари. Марс навлиза в Козирог, Меркурий стартира ретроградната си фаза. Не бъдете максималисти. В дните около този не можете да постигнете всичко, което сте си наумили. Научете се да си давате малко повече почивка, от която се нуждаете жизнено. В дните до края на февруари не планирайте важни ангажименти и нови начала. Ретроградният Меркурий е благоприятно време да завършите нещо вече започнато и да вкарате хаоса в ред, ако цари такъв в живота ви.

21 февруари. Марс в тригон с Уран. Позволете на новото да навлиза в живота ви и не надничайте с носталгия през рамене към старото. Не се учудвайте, ако започне нов етап в живота ви, това е за добро.

23 февруари. Новолунието в Риби ви дава шанс да спечелите допълнителни приходи или поне да компенсирате нарастващи разходи. Бъдете по-практични и влейте енергията си в дейност, която носи добри доходи до края на месеца.

26 февруари. Марс е в секстил с ретроградния Меркурий. Не насилвайте нещата. Оставете се на течението и не упорствайте прекалено. Каквото трябва да се случи, то ще се случи. От каквото следва да бъдете предпазени, съдбата сама ще ви предпази. Не си струва да хабите излишни нерви за събития, които не можете да промените.

 

ОВЕН

Любов и нови стъпки

През февруари сякаш сте нетърпеливи да поставите ново начало или да се заемете с някаква нова дейност, както си бяхте замислили от дълго време насам. Подберете правилното време, за да не си изпатите с ретроградния Меркурий, който започва своята поредна фаза от 17 февруари. Всъщност, дните до тази дата са особено активни и благоприятни за вас. Дори мнозина ще поставят успешни първи стъпки на проект. Не забавяйте, че от 8 февруари Венера ви идва на гости и ще ви зареди с голямо количество магнетизъм. Ставате романтици и съвсем в темата на месеца ще подготвите една прекрасна изненада на половинката на връх празника на влюбените. Е, насладете му се!


ТЕЛЕЦ

Внимавайте с половинката

Очаква ви професионално ориентиран месец. Личният ви живот сякаш отстъпва крачка назад, защото бива засенчван от служебната ви заетост от сутрин до вечер. През първата седмица контактите преобладават, което засилва ревността на половинката. Внимавайте да не попаднете под лупата на нейното подозрение хей така без причина. Ретроградният Меркурий започва своята поредна фаза от 17 февруари, за да ви напомни, че в живота ви са се появили тълпи от хора, които не заслужават вашето приятелство. Е, сега е време да ги отстраните малко по малко от ежедневието си.


БЛИЗНАЦИ

На педал до 17-о число

Меркурий е основен участник в аспектите между планетите този месец. Това е гаранция, че за вас февруари е бурен и доста важен месец от годината. Въпреки че емоциите ви се приливат от тъга към радост, настроението ви е добро. Важно е да се владеете и да не показвате слабости. През първата половина от месеца обърнете повече внимание на служените си ангажименти и свършете нещо важно. Нещо, което не търпи отлагане. След 17-о число Меркурий започва своята ретроградна фаза, а с това се оформя и сладък момент на отстъпление. Време е да си починете и да отпуснете педала. Намалете темпото и не се насилвайте да вършите неща, за които не се чувствате достатъчно подготвени.


РАК

Промени в службата

През февруари търсите възможност да заздравите финансовото си състояние – било то чрез допълнителна работа или преговори за по-добро заплащане на настоящата. Навлизането на Венера в Овен ще активира мощни промени на работното място и там пластовете ще се разместят. Промените ще са във ваша полза, въпреки в началото да не изглежда така. След 17 февруари укротете темпото и си позволете повече почивка и време за себе си. Дори имате възможност да пътувате на кратки разстояния, за да се разсеете от сивото ежедневие и да възстановите силите си. Това е и периодът на ретрограден Меркурий, който ви подтиква да сте по-инертни, за да не допускате грешки.


ЛЪВ

Колебания

Движението на Слънцето във водолей през февруари ви прави особено напрегнати. От една страна, решителни и напористи сте, но от друга се колебалите дали действията ви случайно са успешни, или просто са поредната стрелба на посоки. Колебанията няма да ви напуснат през целия месец, но обърнете внимание на дните след 8-о число, когато Венера навлиза в Овен. Това е и времето за повече срещи с приятели, пътувания и разнообразие. Да, сега имате нужда тъкмо от разнообразие и внасяне на различни нюанси в ежедневието ви. След 17 февруари Меркурий навлиза в своята първа ретроградна фаза за тази година. Акцент в прогнозата са финансите ви и вие трябва да сте по-внимателни с разходите си, за да не стопите спестявания, които пазите за определени цели.


ДЕВА

Силен месец

През февруари вие сте заредени със сили и ентусиазъм. Месецът се превръща в период на шансове, възможности и емоции. Лесно превръщате мечтите си в реалност, желанията си в явни действия. Движението на Слънцето във Водолей ви държи в добър тонус и вие не се оплаквате от умора. Силите не ви напускат в нито един момент от делника. Венера, навлизайки в Овен през втората и третата десетдневка на месеца ще пази спестяванията ви и ще помага да увеличавате доходите си. Бъдете внимателни от 17-о число нататък, когато Меркурий започва своята ретроградна фаза. Премълчавайте си малко повече и преглъщайте, когато някой не е на вашето мнение.


ВЕЗНИ

Активен социален живот

През по-голямата част от февруари сте настроени авантюристично. Привлича ви всичко онова, което ви вдъхва силни чувства. Чувства, че живеете. Емоциите ви са взривоопасни и често ви люшкат в крайни настроения. Опитайте се да хармонизирате взаимоотношенията си с близките. През втората десетдневка се отдавате на социален живот. Това е чудесно, но паралелно с хубавите преживявания е добре да не оставяте на заден план и отговорностите си. По-сериозната част от февруари е през третата десетдневка, когато Меркурий е в своята ретроградна фаза. Не си позволявайте да правите големи делови промени в живота си, за да не се окаже, че сте излезли на грешна посока.


СКОРПИОН

Спрете с агресията

Съветът ми през февруари е да броите до 10, преди да нанесете поредната обида или да се конфронтирате с човек, който е важен за вас и вашия живот. Наистина, сега сте доста напрегнати и рисувате да развалите множество връзки и контакти, градени с години. Избухвате лесно, не търпите чуждо мнение. В семейството сте консервативни и налагате застарели модели на поведение. В службата градите добра професионална кариера, подплатена с нужните доходи, но внимавайте с инвестициите и поемането на рискове. През този месец сте смели повече от обичайното и без да искате, можете да си причините загуби, особено след 17-о число, когато Меркурий е ретрограден по своята орбита.


СТРЕЛЕЦ

Задръжте промяната

Нямате основание за оплакване, защото ви предстои месец, богат на хубави и желани преживявания и в личния, и в професионалния живот. Венера навлиза в Овен – знак, сходен по стихия на вашия. Оттам ще озари с топла светлина вашия личен живот. Необвързаните се сдобиват с възможност да срещнат подходящ партньор, а обвързаните ще заздравят връзките с половинката. Все пак внимавайте и преценявайте добре хората, които навлизат в живота ви. Навлизането на Марс в Козирог в комбинация с ретроградния Меркурий след 17-о число могат да са повод за по-смели стъпки на работното място. Промяната, която ще направите, не е за ваше добро и е по-скоро грешно да си я позволите. Затова – задръжте за момент.


КОЗИРОГ

Раздвижване в социалния живот

Предстои ви важен месец. Веднъж заради движението на Слънцето във Водолей и втори път – заради Марс, който ви идва на гости след средата на февруари. Подгответе се за активност, но и напрежение. Присъствието на планетата във вашия знак е комбинирано и с ретроградната фаза на Меркурий, а той, Меркурий ви е подготвил някои малки изненади в сферата на общуването и социалния живот. Не се страхувайте от нищо фатално, просто ще ви се налага да се срещате с хора, които не сте виждали от дълго време насам. С някои имате какво да изяснявате и делите, с други – просто да си кажете две-три приказки. Венера ви носи енергия от движението си в Овен и ви подкрепя през целия месец. Обърнете повече внимание на семейството, дома и близките си.


ВОДОЛЕЙ

Добър месец

През февруари повечето от вас празнуват своя рожден ден. Заобиколени сте от приятели, близки и познати, отправящи искрени пожелания за здраве и късмет. Вие сте хора на общуването и искрените връзки. Всичко това ви радва и зарежда с енергия. Ето защо и февруари обещава да бъде един от хубавите ви месеци на годината. След 8-о число Венера навлиза в Овен. Ще влее свежи идеи и нови импулси в живота ви.  Отправя ви намигване в сферата на контактите и общуването. Реализирате се благоприятно навсякъде, където имате възможност да говорите. За бизнесмените ползотворният период е от 8-о до 16-о число. От 17 февруари Меркурий започва своето ретроградно движение и няма да подкрепя срещите и решенията взети по бизнес.


РИБИ

Объркани сте

През този месец имате усещането за застой, което ви побърква и блокира нормалния начин на мислене. Сякаш желаете да кажете нещо важно на хората около себе си, но думите не ви идват и сте принудени да премълчавате. Отдайте се на течението. Възходите и паденията се нижат по синусоида и не ви оставят ясна визия дали сте на прав път, или просто криволичите около пътечката. Много въпроси имате, на които няма как да си отговорите точно сега. След 17-о число Меркурий започва своята първа ретроградна фаза за годината. Тя е във вашия знак и ако я използвате за анализ и отговор на някои от въпросите, които винаги си задавате, ще бъде благоприятна за вас. Не поставяйте нови начала или не правете промени. Объркани сте и сега едва ли ще вземете добри решения.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

31 януари. Избрали сте си кармична разплата, която трябва да понесете през този живот. Тази кармична разплата се изразява в трудности, с които ежедневно се сблъсквате и които трябва да изживеете достойно. Вървете смело и с високо вдигната глава. Умеете да се справяте с всяка бариера, паднала пред вас, защото притежавате скрита сила и изключителни способности, които сте развили в някое от миналите си прераждания. Просто вървете напред с мисълта, че това, което не ви убива, ви прави по-силни.

Следващата година изисква от вас да преосмислите живота си изцяло, като приключите изостанали дела от предходните девет години. Лесно ще се отърсите се от всякакви хора, които ви тревожат, използват и досаждат. Не започвайте нищо ново, оставете го за след 12 месеца. Сега се заемете със старите си дела.

Здраве: Възможни са чести главоболия, инфекции и проблеми със зъбите и очите. Ходете редовно на профилактични прегледи.

1 февруари. Празнувате на първата февруарска дата! Това е ден, който е отреден за хора-водачи. Ето защо вашето желание е да бъдете лидери навсякъде, където можете. Понякога прекалявате с тази своя мания за величие, но именно това ви прави толкова симпатични и обичани. Често показвате високо самочувствие. Постарайте се с времето да добиете и по-голямо покритие за тази своя черта. И вие, както всички хора, допускате грешки, но никога не признавате за тях и имате таланта да изкарвате другите виновни. Трупате излишна карма така. По-добре е да излезете смело и да признаете прегрешенията си. В любовта сте прекалено прибързани, ревниви и избухливи. Но и доста обичливи и умеете да направите човека до себе си щастлив.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите години. Налага се да поправяте грешки, да правите компромиси. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

2 февруари. Вие сте симпатични, плахи и нерешителни натури. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо. Но защо ли той все не идва? Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, ще бъдете отбутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете на готово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

Навлизате в година на материална стабилност и финансова сигурност. Работете усърдно и вашите усилия ще бъдат възнаградени. Важно е да не оставате без работа през следващите 12 месеца, за да не бъдете трайно безработни в идните 9 години. Вземайте паричен заем, само ако сте сигурни, че ще го върнете до Нова година.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете зъбите и кожата.

3 февруари. Вие сте дружелюбни и усмихнати хора. Перманентното ви добро настроение и оптимизмът, с който посрещате всяка неволя, са заразителни и за останалите. Вие сте позитивни и градивни личности, една желана компания, която винаги изслушва и никога не натоварва с присъствието си. Понякога обаче не попадате на точните хора. Ето от какво трябва да се пазите в живота – от лицемерието и използвачеството, което ви дебне на всяко ъгълче.

Навлизате в емоционална и завършваща година, през която можете да сложите край на доста недовършени в миналото дела. Подгответе се за едно ново начало точно след дванайсет месеца, но дотогава – разчистете пътя, като се отърсите от старите неща около себе си.

Здраве: Възможно е често главоболие и проблеми с очите и зъбите. Инфекции също са често възможни.

4 февруари. Сами сте си избрали да се родите на 4 февруари, но това в никакъв случай не ви прави богопомазани. По-скоро обратното. В минало превъплъщение сте прегрешили нещо и сега идва времето да си заплатите за греховете. Ето защо често се случва така, че все пред вас да падат най-големите бариери, все вашите трудности да са най-непреодолими. Задачата ви е да не се оплаквате, а да се срещате лице в лице с всяка трудност с цел нейното преодоляване. Иначе сте хора, които имат бистър ум и невероятни идеи. Ако ги превърнете в реалност, можете да спечелите много пари.

Навлизате в година на ново и успешно начало. Можете да го положите още само след като сте сигурни, че сте направили стабилни предварителни планове. С каквото се захванете през тази година, ще го вършите в следващите девет.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето заради вечното бързане, гонене на срокове и недостиг на време. Хранете се здравословно.

5 февруари. Вечно променливи, обожавате новостите, световете, изпълнени с приключения и нестандартни изживявания. Внимавайте, отдавайте повече време и внимание на значимите неща от живота да не се окаже някой ден, че сте живeли повърхностно. Проблемите си създавате сами, но лесно се измъквате и справяте с тях. Познавате дълбините на човешката психология и затова често влизате под кожата на другите хора. Не злоупотребявайте с това ваше качество.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, през която ще бъде добре, ако не противодействате на съдбата си, а се съобразите с нейните желания. Оставете се на течението, защото само то ще ви отведе в най-правилната посока. Промените, които ще се случат с вас, без да ги предизвиквате, са за добро. Онези, които сами предизвикате, ще са за лошо, така че ги ограничете.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

6 февруари. Родени сте на хубава дата – 6 февруари. Вие сте уравновесени и последователни представители на знака Водоелй. Знаете, какво точно искате. Ето защо и успявате да го постигнете. На моменти сте нетърпеливи и изпреварвате обстоятелствата. Това е причината успехите ви да бъдат временни. Направете така, че те да са постоянни. Вие сте от хората, за които е важно, също така, да имат семейство и уютен дом. Стремете се към тези изконни ценности, за д а ги постигнете бързо в живота си.

Пожелайте си нещо хубаво, защото навлизате в прекрасна година, която ще ви озари с позитивна енергия и много благоприятни емоции. Това ще е най-хубавата ви година, сравнена с последните няколко. Отпуснете се и грабете от живота с пълни шепи. Ще смените средата си на живот и се пазете да не попаднете в лапите на недоброжелатели, които да ви съсипят. Бъдете разумни.

Здраве: Очаква ви крепко и непоклатимо здраве, ако живеете сред хора, които ви подкрепят и обичат.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *