81 четения

45 автори показват 150 творби в изложбата „Артрозалиада“

45 АВТОРИ ПОКАЗВАТ ТВОРБИ В ТРАДИЦИОННАТА ИЗЛОЖБА „АРТРОЗАЛИАДА“, която Факултетът по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново прави вече за десета година. 150 творби от всички жанрове на изкуството – графика, живопис, скулптура, инсталации и пърформанси, са подредени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Експозицията беше тържествено открита на 14 февруари.

„Тази година решихме да поканим само преподаватели, докторанти и студенти, които са били награждавани или номинирани през изминалите години. Така и изложбата, която е номер 10, стана по-тържествена и по-специална“, коментира един от организаторите проф. Владимир Аврамов. Той работи по изложбата заедно със своя докторант Пламен Кондов.

Преподаватели от Националната художествена академия и от Софийския университет, гости от Израел и Румъния и най-вече преподаватели и студенти от ВТУ участват в изложбата, която по традиция преминава под патронажа на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *