Министър Ангелкова отбеляза Трифон Зарезан на великотърновския щанд на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА СЕ ВКЛЮЧИ В СИМВОЛИЧНИЯ РИТУАЛ ПО ЗАРЯЗВАНЕ НА ЛОЗИТЕ НА ЩАНДА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020.

По покана на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ тя участва във възстановката на обичая и подряза лозите със 100-годишна лозарска ножица. Министър Ангелкова пожела на всички винари благоприятна и плодородна година, а като подарък получи вина от регионалните изби, които се представят на щанда на Велико Търново на изложението.

Договори с досегашни и нови партньори сключи „Царевград Търнов“ в дните на Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020, което се провежда в Интер Експо център – София.

На борсата бяха представени възможностите за фестивален, винен и събитиен туризъм във Велико Търново и региона. За първи път бяха промотирани местни дестинации за енотуризъм, а на дегустациите посетителите и представителите на туристическия бранш бяха впечатлени от винарните и бутиковите изби от региона.

В първите два дни на изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020 голям бе и интересът към емблематичните за Община Велико Търново фестивали „Сцена на вековете“, Arbanassi Summer Music, Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите, Международния фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“, както и към предстоящото през април седемнадесето издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“.

One thought on “Министър Ангелкова отбеляза Трифон Зарезан на великотърновския щанд на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

  • 17.02.2020 в 20:10
    Permalink

    Велико Търново знае как да прави туризъм, но дали Министър Ангелкова знае колко е неприятно и отблъскващо да почиваш на Албена. Не това е начинът да се отпуснеш и поченеш на море. С влизането в курорта се сблъскваш с толкова абсурди, че и малкото останали посетители ще се откажат да ходят там.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *